UDRUGA GLAS PODUZETNIKA Grad Ivanec u top 10 gradova po indeksu lakoće poslovanja!

Grad Ivanec/vv | 28.3.2023. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec među deset je najboljih gradova u Hrvatskoj po indeksu lakoće poslovanja za poduzetnike i jedini je na području Varaždinske županije među top 10 (sljedeći, 24., je Grad Varaždin). Pokazalo je to istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika provela među poduzetnicima lokalnih sredina.

Istraživanje su vodili ugledni ekonomski znanstvenici dr. sc. Boris Podobnik (profesor ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, znanstveni novak u Centru za polimerne studije Sveučilišta u Bostonu te profesor matematike na Sveučilištu u Rijeci) i Luka Medvidović, znanstvenik i asistent na katedri za financije i računovodstvo na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Kako su priopćili, radi rangiranja gradova prema tome kako se odnose prema privatnom sektoru, a naročito prema malom i srednjem poduzetništvu, Udruga je anketirala same poduzetnike, nastojeći doznati koji se gradovi prema svojim poduzetnicima odnose kao majke, a koji kao maćehe.

Kako bi rangirali gradove, istraživači su poduzetnicima postavili 30-ak pitanja, a anketa je pokazala da su poduzetnici Ivanec uvrstili visoko na rang ljestvicu.

- Pošto takva ocjena dolazi iz neovisnog istraživanja, a temeljem očitovanja samih poduzetnika, gradskoj upravi Ivanca i gradskoj tvrtki Poslovna zona Ivanec d.o.o. to je najbolja i najkvalitetnija potvrda opravdanosti dugogodišnjeg rada na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i kooperativnog odnosa s lokalnom poduzetničkom zajednicom. Drago mi je da su poduzetnici prepoznali namjeru Grada da s njima gradi dugoročan partnerski odnos, sa čime smo počeli još prije 10-ak godina, kada smo ušli u međunarodni projekt certificiranja gradova s povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Europi (BFC) – ocijenio je gradonačelnik Milorad Batinić.

S takvom praksom Grad Ivanec nastavlja i dalje, a što zorno pokazuju i konkretne novčane potpore, subvencije i pomoći koje Grad odobrava poduzetnicima, ali i kontinuirane edukacije i radionice koje se gotovo iz tjedna u tjedan u Poduzetničkom inkubatoru održavaju za sve poduzetnike, u zadnje vrijeme s naglaskom na poticanje starta poduzetnika početnika i poduzetnika u turizmu.