U Virju Križovljanskome održana javna vatrogasna vježba VZO Cestica

VV | 25.5.2022. u 19:49h | Objavljeno u Našim krajem

Programom rada Vatrogasne zajednice općine Cestica za 2022. godinu određeno je da će se centralna pokazna vježba održati na području djelovanja DVD-a Virje Križovljansko, a ista je u dogovoru svih šest vatrogasnih društava zakazana za subotu, 21. svibnja 2022. godine, s početkom u 18 sati. 

Realizaciju vježbe osmislio je Antonio Vočanec, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Virje Križovljansko, a u istoj su sudjelovali i vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Babinec, Lovrečan Dubrava i Gradišće.

Sama vježba održana je na objektu DVD-a Virje Križovljanko (Ormoška 12), a i na objektu nasuprot vatrogasnog doma, na adresi Ormoška 19.

Cjelokupnom vježbom rukovodio je Milenko Biškup, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, a po njenom završetku izvršeno je postrojavanje, nakon čega je podneseno i  izvješće načelniku općine Cestica Mirku Korotaju.

Čestitke vatrogascima na uspješno izvedenoj vježbi uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Darko Majhen, a zadovoljstvo realiziranom vježbom iskazao je i Mario Rogina, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Uz čestitke za besprijekorno izvedenu vježbu načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, naglasio je da sva cestička vatrogasna društva dobro rade, zahvalio je vatrogascima na požrtvovnom radu i pomoći stanovništvu. Čestitkama se pridružio i Danijel Sambolec, predsjednik domaćeg društva koji je sve sudionike vježbe pozvao na druženje i domjenak koji je priređen u dvorani DVD-a Virje Križovljansko, a istome zbog odstranjivanja stabla s prometnice, koje se za vrijeme vježbe srušilo na cestu u Velikom Lovrečanu, nisu mogli biti prisutni vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava.

U vatrogasnoj vježbi sudjelovalo je pedesetak vatrogasaca s tri navalna vozila-cisterne i  kombi vozilima, a korištena je sva raspoloživa oprema kao i sanitetski materijal za pružanje prve pomoći.

Kiša koja je pljuštala za cijelo vrijeme trajanja vježbe, započela je oko 17,30 sati, onemogućila je brojne stanovnike na dolazak, a unatoč nesmiljenom pljusku vježbu su cestički vatrogasci održali kako je bilo i planirano.