U 'Večeri za 5 na selu' kandidati iz Ludbrega, Varaždina, Tužnog, Kotoribe i Dubrave

vv rtl | 4.4.2022. u 06:00h | Objavljeno u Našim krajem

U ovom tjednu 'Večere za 5 na selu', kulinarskoj emisiji RTL-a, kuhat će kandidati iz Varaždinske i Međimurske županije.  Pet novih kandidata su student menadžmenta i turizma Matija Mihalina, kuharica Biserka Zlatar, učiteljica matematike Ivana Lukša Peranec, računalni tehničar Zvonimir Horvat te poduzetnica Sanja Mihin, a najbolji među njima u petak će osvojiti nagradu od 5000 kuna.

1.png

Iz mjesta Tužno dolazi 22-godišnji Matija Mihalina, student menadžmenta i turizma, koji se u 'Večeru za 5 na selu' prijavio zbog novog iskustva, izazova i druženja. Za sebe kaže da je kreativan, energičan i komunikativan mladić koji, osim kuhanja, voli fotografiranje i putovanja. Matija najviše priprema kontinentalnu domaću kuhinju, a od toga najviše juhe te ističe kako je jako dobar u spravljanju slastica. Matija na kuhanje gleda kao na jedan oblik kreativnog izražavanja, siguran je u svoje vještine i neće se dati smesti eventualnim lošim komentarima i kritikama.

2.png

Biserka Zlatar dolazi iz Ludbrega, ima 51 godinu i po zanimanju je kuharica pa vrlo ozbiljno doživljava sudjelovanje u 'Večeri za 5 na selu' i dat će sve od sebe kako bi pobijedila. Za sebe kaže da je ambiciozna osoba koja voli druženja, muziku i ples, a u slobodno vrijeme bavi se nordijskim hodanjem. Biserka preferira domaću kuhinju, najčešće priprema kokošju juhu s rezancima, omiljeno joj je jelo hobotnica ispod peke, a svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što je jako brza i učinkovita.

3.png

Učiteljica matematike Ivana Lukša Peranec ima 39 godina, dolazi iz Kotoribe, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se zato što jako voli gledati taj kulinarski show. Također, želi poboljšati svoje vještine, družiti se i naučiti nove recepte. Vedra je, vesela i uvijek nasmijana, a u slobodno vrijeme bavi se čitanjem, trčanjem i ručnim radom (izradom rukotvorina). Voli sve kuhinje, omiljeno joj je jelo piletina u umaku od kamenica, a organiziranost smatra svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela. Kod ocjenjivanja će, kaže, biti stroga i pravedna, a najviše joj smetaju dvolični ljudi koji pred njom govore jedno, a iza kamera drugo.

4.png

Varaždinac Zvonimir Horvat po zanimanju je računalni tehničar, ima 27 godina i za sebe kaže da je opuštena osoba najviše posvećena obitelji. Kad nije sa suprugom i djecom, bavi se sportom, trenira izraelske borilačke vještine, te igra igrice na PlayStationu. U 'Večeru za 5 na selu' prijavio je zbog uživanja u hrani, otkrivanja novih recepata, novih iskustva i druženja, a ne krije i da mu je pobjeda bitna. Najviše priprema jela karakteristična za njegov kraj, rado spravlja grah variva i rolade, a svojom najvećom manom prilikom kuhanja smatra to što mu treba puno vremena da pripremi jelo.

5f.png

Poduzetnica Sanja Mihin dolazi iz mjesta Dubrava Križovljanska, radi u svom kafiću u sklopu kuće, kuharica je po struci i kaže da voli u svemu pobjeđivati pa se nada da će tako biti i u 'Večeri za 5 na selu'. Osim toga, u emisiju se prijavila i zato što želi proširiti krug prijatelja i poznanika te se lijepo zabaviti. Karakterno je dobra, vesela, društvena i radišna, a u slobodno vrijeme pjeva u ženskoj klapi, volontira, bavi se vrtlarstvom, cvjećarstvom i planinarenjem. Voli kontinentalnu i mediteransku kuhinju, a najčešće priprema tjestenine i meso. Sanja ima iskustva i pred kamerama s obzirom na to da je prije četiri godine već sudjelovala u 'Večeri za 5 na selu' i u kvizu 'Pet na pet'.