Sanaciju drvenog mosta na Bednji podupire Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Grad Varaždinske Toplice/vv | 20.4.2023. u 14:22h | Objavljeno u Našim krajem

Ratković: Još jedan veliki infrastrukturni projekt u Varaždinskim Toplicama

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković potpisala je s Ivanom Ciglarom, direktorom firme Portal d.o.o. iz Hrašćice ugovor o izvođenju radova na sanaciji mosta na Bednji.

Oštećen u potresu

Radi se o sanaciji drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine. Ranije ove godine Gradu Varaždinske Toplice odobren je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih troškova projekta sanacije od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnica Ratković ne krije zadovoljstvo pronalaskom izvođača radova te se nada što bržoj sanaciji mosta.

- Potpisali smo ugovor o sanaciji drvenog mosta na rijeci Bednji koje spaja mjesto Tuhovec s mjestom Lovrentovec, odnosno sa županijskom cestom. Most je oštećen tijekom potresa te prijavom na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobren nam je najveći mogući iznos bespovratnih sredstava. Ovo je samo još jedan od mnogih velikih infrastrukturnih projekata u Varaždinskim Toplicama te smo sretni što smo pronašli izvođača radova i toplo se nadamo da će sve u roku biti izvedeno – rekla je Ratković.

GVT_potpisivanje_ugovora_002.JPG

Svrha sanacije mosta je uspostava redovnog funkcioniranja prometovanja, sigurne prohodnosti oštećenog mosta te vraćanje infrastrukture u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a radove će izvoditi firma Portal.

- Vrijednost potpisanog ugovora je 316.709 eura + PDV. Nisam još bio na licu mjesta, ali sam vidio preko fotografija kako to izgleda, dakle, radi se o kompletnoj obnovi drvenoga mosta. Početak radova je prema ugovoru određen - 10 dana od potpisa, a imamo rok od 45 dana za izvođenje - zaključio je Ciglar.