U utorak radionica Agroturizam s pričom s ciljem uključivanja OPG-ova u turističku ponudu

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.11.2021. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinska županija ima izuzetni potencijal u razvoju agroturizma, stoga će Turistička zajednica Varaždinske županije i Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad organizirati besplatnu radionicu kako bi potaknuli intenzivnije uključivanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u turističku ponudu županije kroz projekt - Agroturizam s pričom.

Radionica će biti održana u utorak, 16. studenoga, u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije na Franjevačkom trgu 7. Radionica će početi u 17 sati, a svi sudionici morat će imati digitalne COVID potvrde.

Na radionici će predavanje na temu - Od poljoprivrede do turizma, održati Branka Tropp, voditeljica projekta „Agroturizam s pričom“, dok će o mogućnostima financiranja turističkih projekata na ruralnom području govoriti Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad i mr. sc. Emil Tkalec, LEADER manager i tajnik LAG-a Sjeverozapad.

- Sve više turista želi boraviti u prirodi, otkrivati izvorno okruženje i kušati domaće proizvode, osobito one koji su karakteristični za neko područje. Turistička industrija bilježi rast popularnosti raznih nekonvencionalnih oblika turizma, s tematskim obilježjima, među kojima je i agroturizam. Stoga, zajedno s Lokalnom akcijskom grupom - Sjeverozapad organiziramo ovu radionicu kako bismo kroz projekt - Agroturizam s pričom, potaknuli snažniji razvoj ovakve turističke ponude - istaknuo je Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

Projekt Agroturizam s pričom podržala je i Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad, koja pokriva područje 14 jedinica lokalne samouprave u zapadnom dijelu Varaždinske županije.

- Obiteljska poljoprivredna gospodarstva uključivanjem u ovaj projekt mogu ostvariti dodatne prihode. Takva je praksa već zaživjela u nama susjednim zemljama, primjerice, u Austriji i Sloveniji, gdje je ovakav vid turističke ponude vrlo razvijen i odlično prihvaćen od turista. Važno je pritom istaknuti kako takva vrst ponude može biti subvencionirana kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske - naglasio je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci