U utorak radionica Agroturizam s pričom s ciljem uključivanja OPG-ova u turističku ponudu

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.11.2021. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinska županija ima izuzetni potencijal u razvoju agroturizma, stoga će Turistička zajednica Varaždinske županije i Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad organizirati besplatnu radionicu kako bi potaknuli intenzivnije uključivanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u turističku ponudu županije kroz projekt - Agroturizam s pričom.

Radionica će biti održana u utorak, 16. studenoga, u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije na Franjevačkom trgu 7. Radionica će početi u 17 sati, a svi sudionici morat će imati digitalne COVID potvrde.

Na radionici će predavanje na temu - Od poljoprivrede do turizma, održati Branka Tropp, voditeljica projekta „Agroturizam s pričom“, dok će o mogućnostima financiranja turističkih projekata na ruralnom području govoriti Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad i mr. sc. Emil Tkalec, LEADER manager i tajnik LAG-a Sjeverozapad.

- Sve više turista želi boraviti u prirodi, otkrivati izvorno okruženje i kušati domaće proizvode, osobito one koji su karakteristični za neko područje. Turistička industrija bilježi rast popularnosti raznih nekonvencionalnih oblika turizma, s tematskim obilježjima, među kojima je i agroturizam. Stoga, zajedno s Lokalnom akcijskom grupom - Sjeverozapad organiziramo ovu radionicu kako bismo kroz projekt - Agroturizam s pričom, potaknuli snažniji razvoj ovakve turističke ponude - istaknuo je Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

Projekt Agroturizam s pričom podržala je i Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad, koja pokriva područje 14 jedinica lokalne samouprave u zapadnom dijelu Varaždinske županije.

- Obiteljska poljoprivredna gospodarstva uključivanjem u ovaj projekt mogu ostvariti dodatne prihode. Takva je praksa već zaživjela u nama susjednim zemljama, primjerice, u Austriji i Sloveniji, gdje je ovakav vid turističke ponude vrlo razvijen i odlično prihvaćen od turista. Važno je pritom istaknuti kako takva vrst ponude može biti subvencionirana kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske - naglasio je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Označeno u