U utorak obilježavanje 100. godišnjice smrti Luise grofice Erdödy

Varaždinske vijesti | 14.1.2024. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 16. siječnja navršava se stota godišnjica smrti Luise grofice Erdödy, dobročiniteljice, osnivačice zaklada za siromašne, podupirateljice raznih humanitarnih i građanskih udruga, škola, crkava te darovite pijanistice i skladateljice.

Stota godišnjica smrti Luise grofice Erdödy bit će obilježena u Madžarevu i Novom Marofu kulturno-umjetničkim aktivnostima čiji su organizatori Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa" iz Madžareva i Pučko otvoreno učilište Novi Marof.

Obilježavanje će započeti u Madžarevu u župnoj crkvi sv. Vida i sv. Jurja svetom Misom zadušnicom u 8.00 sati, a nastavit će se kod dvorca Erdödy u 16 sati polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća uz pil Majke Božje Lurdske.

Obilježavanje će završiti u Maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u 17 sati promocijom zbirke pučkih marijanskih pjesama "Sve nek Ti pjeva" Ozrena Bogdanovića, predavanjem prof.dr.sc. Katice s. Katarine Koprek, pročelnice Instituta za crkvenu glazbu, i koncertom marijanskih pjesama u izvedbi zborova župe Madžarevo i župe Ljubešćica.

Luisa.jpg