U tijeku pripreme za projekte (do)gradnje dječjih vrtića u Ivancu i Radovanu Foto: B. Težak

U tijeku pripreme za projekte (do)gradnje dječjih vrtića u Ivancu i Radovanu

vv | 4.3.2023. u 19:23h | Objavljeno u Našim krajem

Izradu projektne dokumentacije za gradnju novog vrtića u Radovanu Grad Ivanec je ugovorio s tvrtkom ARIS iz Varaždina

Grad Ivanec u koordinaciji i prema napucima Ministarstva znanosti i obrazovanja obavlja pripreme za raspisivanje postupka javne nabave za gradnju i opremanje Dječjeg vrtića Ivančice. Dogradnja kreće ove godine, a njome će se osigurati četiri nova dnevna boravka za 4 nove odgojno-obrazovne skupine u dobi od jedne do 3 godine.

Procijenjena vrijednost ulaganja je oko 1,3 milijuna eura. Dogradnja vrtića sufinancirat će se iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021.-2026. financiranog iz Europske komisije, iz kojeg je za ivanečki vrtić osigurano 649.402 eura (4,89 mil. kn). Ostatak potrebnih sredstava od oko 650.000 eura (4,9 mil. kn) osigurat će Grad Ivanec.

Iz Nacionalnog programa financirat će se i gradnja potpuno novog vrtićkog objekta u Radovanu, iz kojeg je za te svrhe osigurano 726.420 eura (5,47 mil. kn). Pošto je za vrtić u Radovanu najprije potrebno izraditi projektnu dokumentaciju, Grad je nedavno izradu kompletne dokumentacije ugovorio s tvrtkom ARIS iz Varaždina. Vrijednost ugovora je 28.690 eura (cca 215.000 kn).

U Radovanu će se na čestici u vlasništvu Grada Ivanca graditi novi vrtićki objekt, s mješovitim vrtićkim i jasličkim skupinama, za ukupno 64-ero djece.