U Sračincu potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški Foto: Općina Sračinec

U Sračincu potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški

Općina Sračinec/vv | 2.2.2023. u 19:29h | Objavljeno u Našim krajem

- Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi - stoji, između ostalog, u Sporazumu

U četvrtak, 2. veljače, održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH). Potpisivanju su nazočili Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, Damir Kozina pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški te djelatnici Općine Sračinec, a potpisali su ga načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić.

20230202-16_35_47__ZVMK1883.JPG

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi naglašeno je da je ovaj sporazum tek formalno očitovanje prijateljstva između dvaju jedinica lokalne samouprave i kako će on biti i početak intenzivne suradnje na mnogim područjima.

"Promovirati prijateljstvo, poštovanje i solidarnost.."

U Sporazumu između ostalog stoji: "Ovim Sporazumom potpisnici se obvezuju promovirati prijateljstvo, međusobno poštovanje i solidarnost među svojim zajednicama posebice u području turizma, sporta, gospodarstva, stručnog usavršavanja, socijalne solidarnosti i zaštite čovjekove okoline.

Potpisnici Sporazuma predano će se angažirati u informiranju svojih građana o posebnostima svake od njih te poticati organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove i ostale institucije sa svoga područja na aktivnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u svrhu pripreme zajedničkih aktivnosti, inicijativa i projekata. Osobito važnim područjima suradnje ističu se kultura, očuvanje tradicije i sport u službi jačanja duha povezanosti u različitosti, poglavito među mladima.

Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi."

20230202-16_34_15__ZVMK1855.JPG

20230202-16_33_51__ZVMK1846.JPG

20230202-16_35_08__ZVMK1870.JPG

Delegacija iz Ljubuškog na srakarskom fašniku

Suradnja je već ostvarena u sklopu projekta LION - Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetit će i delegacija iz Ljubuškog koja će sudjelovati na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu. Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

20230202-16_29_54__ZVMK1812.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci