U Sračincu potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški Foto: Općina Sračinec

U Sračincu potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški

Općina Sračinec/vv | 2.2.2023. u 19:29h | Objavljeno u Našim krajem

- Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi - stoji, između ostalog, u Sporazumu

U četvrtak, 2. veljače, održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH). Potpisivanju su nazočili Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, Damir Kozina pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški te djelatnici Općine Sračinec, a potpisali su ga načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić.

20230202-16_35_47__ZVMK1883.JPG

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi naglašeno je da je ovaj sporazum tek formalno očitovanje prijateljstva između dvaju jedinica lokalne samouprave i kako će on biti i početak intenzivne suradnje na mnogim područjima.

"Promovirati prijateljstvo, poštovanje i solidarnost.."

U Sporazumu između ostalog stoji: "Ovim Sporazumom potpisnici se obvezuju promovirati prijateljstvo, međusobno poštovanje i solidarnost među svojim zajednicama posebice u području turizma, sporta, gospodarstva, stručnog usavršavanja, socijalne solidarnosti i zaštite čovjekove okoline.

Potpisnici Sporazuma predano će se angažirati u informiranju svojih građana o posebnostima svake od njih te poticati organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove i ostale institucije sa svoga područja na aktivnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u svrhu pripreme zajedničkih aktivnosti, inicijativa i projekata. Osobito važnim područjima suradnje ističu se kultura, očuvanje tradicije i sport u službi jačanja duha povezanosti u različitosti, poglavito među mladima.

Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi."

20230202-16_34_15__ZVMK1855.JPG

20230202-16_33_51__ZVMK1846.JPG

20230202-16_35_08__ZVMK1870.JPG

Delegacija iz Ljubuškog na srakarskom fašniku

Suradnja je već ostvarena u sklopu projekta LION - Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetit će i delegacija iz Ljubuškog koja će sudjelovati na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu. Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

20230202-16_29_54__ZVMK1812.JPG