U Poduzetničku zonu Kneginec stižu novi investitori! Foto: Općina Kneginec Gornji

U Poduzetničku zonu Kneginec stižu novi investitori!

VV | 22.12.2022. u 16:05h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Kneginec usvojen je Plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Gornji Kneginec za 2023. godinu te je donesena odluka o odabiru najpovoljnijih ponuda za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Kneginec. 

- Po provedenom javnom natječaju odabrane su ponude tvrtki FANON (5,7 ha), Polifilm Extrusion International GmbH (3 ha) i Industria Calzature (1,8 ha) za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Kneginec. Sve tri tvrtke sukladno dostavljenim poslovnim planovima investirati će u proizvodne pogone te je Općinsko vijeće ovlastilo općinskog načelnika da s istima zaključi ugovore o kupoprodaji - izvijestili su iz Općine Gornji Kneginec. 

Općinsko vijeće prihvatilo je i prijedlog Odluke oizmjenama i dopunama Proračuna Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu, kao i prijedlog Izmjena Programa javnih potreba Općine Gornji Kneginec za tekuću godinu, a vijećnici su prihvatili i .prijedlog Odluke o cijeni, mjerilima upisa i financiranju programa Dječjeg vrtića "Bubamara“ jer je istu bilo potrebno izmijeniti zbog iskazivanja cijena vrtićkih programa u eurima.

Donesena je i Odluka o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec tijekom iduće godine, a donijeti su i zaključci o prihvaćanju Analize stanja sustava civilne zaštite na području Općine Gornji Kneginec u 2022. godini te o prihvaćanju Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Gornji Kneginec za 2023. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje. Također, komunalna tvrtka Knekom će i tijekom iduće godine održavati javne površine na području općine. 

Na sjednici Općinskog vijeća izabrana je i nova potpredsjednica Općinskog vijeća. Tu je dužnost preuzela Danijela Novosel-Turković, dok je za predsjednika Odbora za statutarno–pravna pitanja izabran Ivica Kaniški.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci