U općini Petrijanec 14 osoba osposobljeno za oživljavanje uz korištenje AVD-a Foto: Općina Petrijanec

U općini Petrijanec 14 osoba osposobljeno za oživljavanje uz korištenje AVD-a

Varaždinske vijesti | 28.1.2022. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin održalo je tečaj osnovnih postupaka oživljavanja uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora Zoll AED+ u općini Petrijanec.

Cilj osposobljavanja u ovom programu je prepoznavanje stanja koja ugrožavaju život, pravovremeno pozivanje hitne medicinske pomoći, primjena postupaka oživljavanja i znati primijeniti AVD uređaj. Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja provode se u okviru prve pomoći u slučajevima kada neka osoba doživi iznenadni zastoj rada srca i/ili disanja do dolaska radnika izvanbolničke hitne medicine.

Svrha edukacije je podizanje svijesti javnosti o važnosti znanja i vještina iz prve pomoći kako bi se spasilo što više života, a cilj je da polaznici steknu osnovna znanja i vještine iz prve pomoći. Nakon završenog tečaja polaznici znaju primijeniti osnovne postupke održavanja života i znaju primijeniti automatski vanjski defibrilator.

Na području općine Petrijanec osposobljeno je 14 osoba za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, 9 vatrogasaca i 5 djelatnika Općine i Prirode d.o.o., dok je ormarić s uređajem postavljen u ambulanti u Petrijancu.

Ovo je popis ljudi koji su u općini Petrijanec osposobljeni za upotrebu AVD uređaja: Željko Posavec, Ankica Košić, Denis Šincek, Nikola Cingesar, Josip Horvat, Nataša Šincek, Maja Kovaček, Mihael Šincek, Marin Novoselec, Robert Košutar, Martina Gazdek, David Bačan, Maja Plemenčić i Mihael Ivek.

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_2.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_3.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_1.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_4.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_5.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_6.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci