U novu školsku godinu u škole na području grada Ivanca krenula 122 prvašića, 10 više nego lani

Varaždinske vijesti | 4.9.2023. u 16:45h | Objavljeno u Našim krajem

Veliko je uzbuđenje danas vladalo i u svim osnovnim školama ivanečkoga kraja jer – počela je nastava u novoj šk. godini!

Naravno, najuzbuđeniji su bili prvašići, koji su prvi put u životu sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljicama.

Grad Ivanec ima razloga za zadovoljstvo, jer i ove godine prvašića je više nego lani!

U prve razrede osnovnih škola na području grada Ivanca krenulo je 122-oje prvoškolaca, što je 10 više nego prošle godine. Podsjećamo, lani ih je bilo 112, a preklani 96, pa ovaj trend povećanja jako veseli.

Najviše prvašića je u matičnoj Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec – 99, od čega u Ivancu 75, u Salinovcu 13, a u Kuljevčici 11.

U Osnovnoj školi Metela Ožegovića u Radovanu ove je godine 9 prvašića, u PŠ Gačice četvero, dok Područna škola Margečan, sa svojih 10 prvašića, bilježi mali baby boom!

U matičnu školu Ivanec i njene područne škole danas je nastavu krenulo ukupno 768 učenika, dok ih je u matičnoj školi Radovan i njenim područnim školama 182-oje.

Dakle, na području Grada Ivanca imamo ukupno 950 učenika.

U skladu s tradicijom, za prvašiće i njihove roditelje program dobrodošlice priređen je u svim školama.

-I ove godine po pitanju prvašića imamo brojke koje nas vesele! Prvoškolaca je 10 više nego prošle godine, a to je pokazatelj da je grad Ivanec zdrava sredina, koja ima svoju budućnost. Draga djeco, dobro došli u školu i u njoj se osjećajte dobrodošlo, prihvaćeno i sigurno – rekao je ravnatelj škole prof. Damir Jagić.

U ime Grada Ivanca, dobrodošlicu u školu novim je đacima poželjela izaslanica gradonačelnika Irena Kresonja, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu:

-Djeci želim ugodan boravak u školi, jer to nije samo sredina u kojoj se uči, već se i zabavlja i stječu nova prijateljstva. Roditeljima želim puno strpljenja, a učiteljima puno uspjeha u novoj školskoj godini – poručila je pročelnica I. Kresonja.

U nastavku su za prvašiće kratki prigodni program ispunjenom stihovima i pjesmom izveli učenici četvrtih razreda te im prigodno poželjeli dobrodošlicu u školu.

Prvašiće i njihove roditelje u školama u Salinovcu i Kuljevčici također je pozdravio ravnatelj matične škole D. Jagić. U Prigorcu ove godine nema odjeljenja prvašića, a jedan prvoškolac nastavu će pohađati u Ivancu.

Slična atmosfera danas je vladala i u svim ostalim školama na administrativnom gradskom području.

Uzbuđene prvašiće i njihove roditelje u svim školama istočnog gradskog područja – Radovanu, Gačicama i Margečanu - pozdravila je i poželjela im dobrodošlicu u novu sredinu ravnateljica škole Željka Hanžek Paska.

U matičnoj školi u Radovanu i Područnoj školi u Margečanu djeci i roditeljima se obratio izaslanik gradonačelnika Ivan Sedlar, aktualni gradski vijećnik.

Izrazivši zadovoljstvo rastom broja prvašića u Margečanu, Sedlar je novim đacima poželio puno lijepih dana u školi ispunjenih zanimljivim aktivnostima i uzbudljivim trenucima s novim prijateljima.

I gradska uprava Grada Ivanca svim učenicima i njihovim učiteljima želi uspješnu školsku godinu, a vozačima poruka: Počela je nastava i zato – oprez u prometu!