U Lepoglavi i Klenovniku održane tribine o gospodarenju otpadom

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
U Lepoglavi i Klenovniku održane tribine o gospodarenju otpadom Foto: Grad Lepoglava

U okviru projekta "Kam se koje smeće meće", kojeg s ciljem informiranja i educiranja građana o potrebi i načinu selektiranja otpada zajednički provode Grad Lepoglava i Općina Klenovnik, u Lepoglavi je 8. studenoga, a dan kasnije i u Klenovniku, održana javna tribina čija je tama bila upravo selektiranje i učinkovito gospodarenje otpadom.

Ispred Turističko kulturno informativnog centra, koji u okviru projekta "Kam se koje smeće meće" provodi projektnu aktivnost informiranja građana putem javnih tribina, građane je u Lepoglavi i Klenovniku sa samim projektom i njegovim ciljevima upoznao direktor TKIC-a Damjan Županić. Istaknuo je da će se tijekom provedbe projekta, ne ulazeći u rasprave o načinu i cijeni obavljanja poslova od strane koncesionara kojem su dodijeljeni poslovi zbrinjavanja otpada, građanima nastojati pružiti sve potrebne informacije o samom načinu selektiranja otpada i gospodarenju istim, a koje su u skladu sa zakonskim propisima i regulativama.

Građanima okupljenima na tribinama dane su informacije o načinu selektiranja otpada i to one za koje su pokazali najviše zanimanja - u koju kategoriju spada pojedini otpad te kamo se i kako odlaže.

Podršku građanima Grada Lepoglave u implementaciji mjera i načina pravilnog selektiranja i zbrinjavanja otpada pružit će i Grad Lepoglava. To je na tribini održanoj u Lepoglavi najavio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, istaknuvši pritom važnost selektiranja otpada kao i potrebi za prilagodbom, suradnjom i razumijevanjem svih sudionika u procesu gospodarenja otpadom.

Tribine održane u Lepoglavi i Klenovniku dio su izobrazno-informativnih aktivnosti kojima će se u okviru projekta "Kam se koje smeće meće" nastojati građane s područja navedena dva JLS-a informirati i educirati o potrebi i načinu selektiranja otpada te im poboljšati osviještenost u području održivog gospodarenja otpadom.

Osim informacija koje su građani dobili na tribinama, na kućne su im adrese dostavljeni letci s informacijama o selektiranju otpada. U pripremi su i druge aktivnosti kojima će se građane informirati o potrebi i načinu selektiranja otpada. Jedna od njih je internet stranica čija je probna verzija predstavljena na tribini. Putem nje će građani na brz i jednostavan način moći doći do traženih informacija o načinu selektiranja otpada.

edukacija_otpad_klenovnik.jpg

edukacija_otpad_lepoglava_klenovnik_2.jpg

edukacija_otpad_lepoglava_klenovnik.jpg

edukacija_otpad_lepoglava.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.