U Lepoglavi i Klenovniku održane tribine o gospodarenju otpadom Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi i Klenovniku održane tribine o gospodarenju otpadom

Varaždinske vijesti | 14.11.2018. u 18:31h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru projekta "Kam se koje smeće meće", kojeg s ciljem informiranja i educiranja građana o potrebi i načinu selektiranja otpada zajednički provode Grad Lepoglava i Općina Klenovnik, u Lepoglavi je 8. studenoga, a dan kasnije i u Klenovniku, održana javna tribina čija je tama bila upravo selektiranje i učinkovito gospodarenje otpadom.

Ispred Turističko kulturno informativnog centra, koji u okviru projekta "Kam se koje smeće meće" provodi projektnu aktivnost informiranja građana putem javnih tribina, građane je u Lepoglavi i Klenovniku sa samim projektom i njegovim ciljevima upoznao direktor TKIC-a Damjan Županić. Istaknuo je da će se tijekom provedbe projekta, ne ulazeći u rasprave o načinu i cijeni obavljanja poslova od strane koncesionara kojem su dodijeljeni poslovi zbrinjavanja otpada, građanima nastojati pružiti sve potrebne informacije o samom načinu selektiranja otpada i gospodarenju istim, a koje su u skladu sa zakonskim propisima i regulativama.

Građanima okupljenima na tribinama dane su informacije o načinu selektiranja otpada i to one za koje su pokazali najviše zanimanja - u koju kategoriju spada pojedini otpad te kamo se i kako odlaže.

Podršku građanima Grada Lepoglave u implementaciji mjera i načina pravilnog selektiranja i zbrinjavanja otpada pružit će i Grad Lepoglava. To je na tribini održanoj u Lepoglavi najavio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, istaknuvši pritom važnost selektiranja otpada kao i potrebi za prilagodbom, suradnjom i razumijevanjem svih sudionika u procesu gospodarenja otpadom.

Tribine održane u Lepoglavi i Klenovniku dio su izobrazno-informativnih aktivnosti kojima će se u okviru projekta "Kam se koje smeće meće" nastojati građane s područja navedena dva JLS-a informirati i educirati o potrebi i načinu selektiranja otpada te im poboljšati osviještenost u području održivog gospodarenja otpadom.

Osim informacija koje su građani dobili na tribinama, na kućne su im adrese dostavljeni letci s informacijama o selektiranju otpada. U pripremi su i druge aktivnosti kojima će se građane informirati o potrebi i načinu selektiranja otpada. Jedna od njih je internet stranica čija je probna verzija predstavljena na tribini. Putem nje će građani na brz i jednostavan način moći doći do traženih informacija o načinu selektiranja otpada.

edukacija_otpad_klenovnik.jpg

edukacija_otpad_lepoglava_klenovnik_2.jpg

edukacija_otpad_lepoglava_klenovnik.jpg

edukacija_otpad_lepoglava.jpg