U ivanečkom naselju Margečan u tijeku radovi vrijedni više od milijun kuna

VV | 14.8.2021. u 13:27h | Objavljeno u Našim krajem

U punom su jeku radovi na uređenju centra naselja Margečan koje je Grad Ivanec na temelju provedenog natječajnog postupka povjerio Graditeljstvu Grabar iz Ivanca.

Dosad su izvedeni zemljani radovi (iskopi, nasipavanje, sabijanje) i odvodnja, izgrađene su kanalice i postavljeni rubnjaci, a sada je u tijeku opločavanje cijele površine tlakavcima. U četvrtak, 12. kolovoza, gradilište je obišao zamjenik gradonačelnika Marko Friščić u društvu voditelja radova Siniše Cerovčeca.

Radovi, rečeno je, teku po planu, a ako vremenske prilike i dalje budu ovako povoljne, kraju će biti privedeni najdulje do kraja rujna.

- Tlakavcima se opločava više od 1.000 m2 budućeg trga. „Praznine“ koje su ostavljene nepopločane namijenjene su postavljanju antistresnih podloga ispod sprava za igru djece. U sklopu trga bit će različito popločane pješačke staze, a slijedi i postavljanje stupova na potezu od škole do mosta preko Bednje na koje će biti postavljena LED rasvjeta - poručio je M. Friščić.

Dogovorene su i manje korekcije u projektu kojima je sačuvan dio postojećeg visokog zelenila. Na trgu će se postaviti paviljon, a uz gradsku cestu nekoliko žardinjera s cvijećem različitih boja.

Bit će zadržan i stari bunar te veličanstveni čempres pokraj škole, a i površine oko školske zgrade uredit će se na posebno dopadljiv način.

Predstoji i završno uređenje sportskog igrališta sagrađenog u prvoj fazi radova. Ono će biti rasvijetljeno, oko njega će se podići zaštitna ograda, postaviti golovi i koševi, a površina igrališta bit će iscrtana.

Time će mještani ovoga kraja dobiti potpuno uređen centar naselja s raznim sadržajima primjerenim druženju, zabavi i kreativnom provođenju slobodnog vremena malih i velikih.

Vrijednost radova u ovoj fazi je više od milijun kuna, a financiraju se iz proračuna Grada Ivanca.

radovi2-trg_u_margecanu-120821.jpg

radovi8-trg_u_margecanu-120821.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci