U Ivancu uređen prilazni put do građevinskih parcela u zoni Gmajna Foto: Grad Ivanec

U Ivancu uređen prilazni put do građevinskih parcela u zoni Gmajna

Grad Ivanec/vv | 4.8.2023. u 08:57h | Objavljeno u Našim krajem

Grad u zoni Gmajna planira planira otvoriti ukupno 20-ak hektara novog građevinskog zemljišta

Temeljem narudžbe Grada Ivanca, komunalna tvrtka Ivkom prošlog je tjedna u južnom dijelu nove građevinske zone Gmajna u Ivancu izvela radove na uređenju postojeće prometnice. Cesta je proširena, solidno pošljunčana i utabana, čime je uređen prilazni put do novih privatnih građevinskih parcela.

Ova prometnica jedna je od više budućih prometnica u stambenom dijelu zone Gmajna, u kojoj je trenutačno aktivno desetak gradilišta obiteljskih kuća, a u najavi je i otvaranje novih.

11781.jpeg

Uređeno je stotinjak metara puta, a izvedeni radovi vrijedni su 10.200 eura. Tim su povodom novouređeni put obišli gradonačelnik Milorad Batinić, njegov zamjenik Marko Friščić te voditelj Ivkomove RJ Održavanje i građenje Davor Galić.

Zahvaljujući kvalitetno izvedenim radovima, prošlo nevrijeme nije na ovoj prometnici pričinilo veće štete, dok će na okolnim odvojcima štete od jakih kiša sanirati Ivkom.

- S obzirom na visoki intenzitet gradnje, Grad Ivanec će sve prometnice u zoni Gmajna, uključujući i zapadni dio zone iza benzinske pumpe, urediti i održavati u kvalitetnom makadamu sve dok se ne ispune formalni preduvjeti za početak gradnje cesta u punom profile – poručio je gradonačelnik Batinić. 

11782.jpeg

Po riječima zamjenika gradonačelnika M. Friščića, ove godine u planu je izrada glavnih projekata  i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa temeljem već ishođene lokacijske dozvole, a što će služiti kao podloga za nastavak radova na podzemnoj infrastrukturi (kanalizacija, vodovod, struja, DTK mreža i dr.).

Grad u zoni Gmajna planira urediti 3 kilometra nove cestovne infrastrukture te time otvoriti ukupno 20-ak hektara novog atraktivnog građevinskog zemljišta.