U Ivancu održana informativna radionica programa i potpora agencije HAMAG – BICRO za poduzetnike Foto: Grad Ivanec

U Ivancu održana informativna radionica programa i potpora agencije HAMAG – BICRO za poduzetnike

Varaždinske vijesti | 30.9.2022. u 19:26h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu, 28. rujna, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec održana je informativna radionica na temu programa i potpora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. 

Radionica je organizirana u suradnji Poslovnog kluba Ivanec i poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec d.o.o. s Ispostavom HAMAG BICRO-a za Varaždinsku županiju.

Radionici se odazvalo petnaestak ivanečkih poduzetnika i obrtnika, koje je voditelj ispostave Eduard Dobrenić kroz prezentaciju upoznao s raznim programima potpora koje nudi ova agencija, a pomoću kojih mogu unaprijediti i proširiti svoje poslovanje. 

Također, okupljeni su informirani o svim uslugama koje su im na raspolaganju u Ispostavi te su pozvani da stupe u kontakt s voditeljem i dogovore individualni sastanak, na kome će detaljno biti informirani o zajmovima, kreditima i ostalim subvencijama koje su im na raspolaganju, s obzirom na njihove potrebe, oblik registracije i vrstu djelatnosti. 

Povoljni zajmovi

Zajmovi koje odobrava HAMAG – BICRO puno su povoljniji od onih koje nude komercijalne banke, uz kamatnu stopu već od 0,1%, ovisno o lokaciji, odnosno indeksu razvijenosti, mogućnost počeka i dugoročne otplate do 10 godina, financiranje osnovnih i obrtnih sredstava te dostupne iznose do 100.000 eura. 

10056.jpeg

Uvjeti ovise o vrsti zajma na koji se prijavljuje, no za svaki je potrebno izraditi realan poslovni plan temeljem kojeg se zajmovi odobravaju.

Kratku prezentaciju održao je i Nikola Turčin iz Poslovne zone, odnosno Projektnog ureda za EU fondove, koji je predstavio i podsjetio na usluge koje ovaj poduzetnički centar nudi poduzetnicima, obrtnicima i ostalim zainteresiranim subjektima. 

Poslovni klub Ivanec online

U svojem izlaganju osvrnuo se i na platformu Poslovni klub Ivanec online. Naime, ranije razvijena platforma, dostupna na službenoj web stranici Grada Ivanca, sada je aktualizirana i nadopunjena novim sadržajima. 

Uloga Poslovnog kluba Ivanec online je da bude da bude alat i virtualni prostor za komentare, diskusiju i povezivanje poduzetnika, a aktualnom nadogradnjom uspostavljena je mogućnost stalno dostupnih tematskih sadržaja online edukacije iz tema gospodarstva, turizma i poduzetništva.

10053.jpeg

Platforma će se i dalje razvijati i nadopunjavati novim sadržajima te su stoga poduzetnici pozvani da se registriraju i uključe u aktivni angažman u radu platforme.

Jučerašnja radionica prva je u nizu planiranih, kroz koje će seinformiranje poslovne zajednice redovito održavati, sukladno objavi novih programa potpora, ali i javnim pozivima za dodjelu bespovratnih sredstava. 

Upravo takva decentralizacija i dostupnost informacija i jest cilj otvaranja županijskih ispostava, kako poduzetnici ne bi propuštali prilike za dobivanje sredstava koja će im omogućiti rast i razvoj.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci