U Dječjem vrtiću "Ivančice" održan niz edukacijskih treninga dramske pedagogije

Varaždinske vijesti | 8.6.2022. u 19:39h | Objavljeno u Našim krajem

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Ivančice" u Ivancu, Milena Golubić, odlučila je djelatnicama vrtića organizirati dinamičan kreativan team building.

Tijekom pandemijskog razdoblja dovođenje edukacija u vrtić bilo je u mirovanju, stoga je ravnateljica Golubić željela edukaciju koja je dinamična, u kojoj se zadatci obavljaju iskustveno i uz puno suradnje među polaznicama, suradnje koja je uživo i zabavna je.

Takve praktične treninge već godinama održava dramska pedagoginja Ivana Marijančić u svim sredinama u Hrvatskoj od kuda joj stignu pozivi. Glavni cilj voditeljici Marijančić je poticanje kreativnosti pri čemu koristi mnoštvo dramskih igara i vježbi. Primjena takvih igara i vježbi moguća je u različitim segmentima odgoja i obrazovanja jer su one adaptabilni alati, a također ih Ivana Marijančić održava i u tvrtkama kao team building i kada se među zaposlenicima želi intenzivirati komunikacija.

Ravnateljica Golubić odlučila se za tri kreativna treninga koji su održani srijedama 18. 5., 25. 5. i 1. 6. na kojima je i sama aktivno sudjelovala.

Prvo je održana radionica "Igrice" koja je sadržavala raznolike igre i vježbe kroz koje se potiču vještine zapažanja, aktivnog slušanja, suradnje, pantomime. Na drugoj radionici "Dijalog, fokus" polaznice su ovladavale scenskim vještinama, osvještavale su kroz vježbe što je intenzivan scenski dijalog, a da to nije sami tekst, a zatim naučile neke od tehnika prenošenja fokusa na sceni. Na trećoj radionici pod nazivom "Timski rad i vještina improviziranja" cijeli tim odgojiteljica i ravnateljica intenzivno su kroz kreativne igre i zadatke poradili na osvještavanju trenutaka kada situacija i suradnja glatko teče naprijed, a kada je blokirana.

Ravnateljica i odgojiteljice komentirale su kako im je upravo ovakav oblik edukacije trebao jer iako su najavljene kao team building, ispalo je da su sadržavale puno toga edukativnog i primjenjivog za njihov osobni razvoj i za daljnji rad, a posebno ih se dojmilo što je ovaj način rada bio odličan spoj zabave i edukacije, te su se kao tim još dodatno povezali.

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_1.jpg

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_2.jpg

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_3.jpg

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci