U Dječjem vrtiću "Ivančice" održan niz edukacijskih treninga dramske pedagogije

Varaždinske vijesti | 8.6.2022. u 19:39h | Objavljeno u Našim krajem

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Ivančice" u Ivancu, Milena Golubić, odlučila je djelatnicama vrtića organizirati dinamičan kreativan team building.

Tijekom pandemijskog razdoblja dovođenje edukacija u vrtić bilo je u mirovanju, stoga je ravnateljica Golubić željela edukaciju koja je dinamična, u kojoj se zadatci obavljaju iskustveno i uz puno suradnje među polaznicama, suradnje koja je uživo i zabavna je.

Takve praktične treninge već godinama održava dramska pedagoginja Ivana Marijančić u svim sredinama u Hrvatskoj od kuda joj stignu pozivi. Glavni cilj voditeljici Marijančić je poticanje kreativnosti pri čemu koristi mnoštvo dramskih igara i vježbi. Primjena takvih igara i vježbi moguća je u različitim segmentima odgoja i obrazovanja jer su one adaptabilni alati, a također ih Ivana Marijančić održava i u tvrtkama kao team building i kada se među zaposlenicima želi intenzivirati komunikacija.

Ravnateljica Golubić odlučila se za tri kreativna treninga koji su održani srijedama 18. 5., 25. 5. i 1. 6. na kojima je i sama aktivno sudjelovala.

Prvo je održana radionica "Igrice" koja je sadržavala raznolike igre i vježbe kroz koje se potiču vještine zapažanja, aktivnog slušanja, suradnje, pantomime. Na drugoj radionici "Dijalog, fokus" polaznice su ovladavale scenskim vještinama, osvještavale su kroz vježbe što je intenzivan scenski dijalog, a da to nije sami tekst, a zatim naučile neke od tehnika prenošenja fokusa na sceni. Na trećoj radionici pod nazivom "Timski rad i vještina improviziranja" cijeli tim odgojiteljica i ravnateljica intenzivno su kroz kreativne igre i zadatke poradili na osvještavanju trenutaka kada situacija i suradnja glatko teče naprijed, a kada je blokirana.

Ravnateljica i odgojiteljice komentirale su kako im je upravo ovakav oblik edukacije trebao jer iako su najavljene kao team building, ispalo je da su sadržavale puno toga edukativnog i primjenjivog za njihov osobni razvoj i za daljnji rad, a posebno ih se dojmilo što je ovaj način rada bio odličan spoj zabave i edukacije, te su se kao tim još dodatno povezali.

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_1.jpg

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_2.jpg

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_3.jpg

DV_Ivancice_-_edukacije_01062022_4.jpg