U akademskoj godini 2019./2020. Ivanec dodjeljuje 10 socijalnih stipendija više

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić donio je zaključak temeljem kojeg će Grad Ivanec u akademskoj godini 2019./2020. studentima dodijeliti 10 stipendija više. Umjesto dosadašnjih 30, u novoj ak. godini dodijelit će im se 40 stipendija i to onih koje studenti primaju temeljem socijalnog statusa i drugih socijalnih prilika u obitelji te na temelja uspjeha u školovanju, odnosno studiju.

Također, studentima koji ostvaruju stipendiju temeljem ovih kriterija, iznosi stipendija se s dosadašnjih 500 povećavaju na 600 kuna mjesečno.

Grad Ivanec nastavlja stipendirati i studente temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja. Takvi studenti za dodjelu stipendija ne trebaju konkurirati svake godine, već jednom odobrenu stipendiju koriste tijekom cijelog studija. Takvih stipendija Grad dodjeljuje 10, u iznosu od 800 kuna mjesečno.

S obzirom na to da 8 studenata takve stipendije nastavlja koristiti iz proteklih godina, u ak. godini 2019./2020. Grad će odobriti još 2 stipendije i to za magistre strojarstva, koji su na području grada Ivanca deficitarno zanimanje. Ukoliko pak kvota za ovo zanimanje ostane nepopunjena, stipendije će se dodijeliti za zanimanje doktor/doktorica medicine i za magistre elektrotehnike.

Tako će Grad Ivanec u ak. godini 2019./2020. stipendirati ukupno 50 studenata, 10 više nego dosad.

Što se tiče natječaja za dodjelu stipendija temeljem socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, dosad je, kao jedan od uvjeta za pravo sudjelovanja studenata na natječaju, bio prosječni mjesečni ukupni neto prihod po članu kućanstva u prethodna 3 mjeseca u visini od 2.500 kuna.

Gradonačelnik je sada svojim zaključkom ovaj cenzus povećao na 3.000 kuna, a time je  omogućeno većem broju studenata da konkuriraju za dodjelu gradske stipendije.

Temeljem takvih, novih kriterija, Grad Ivanec je raspisao Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u novoj akademskoj godini. Detalji vezani uz opće uvjete prijave na natječaj i za podnošenje dokumentacije, dostupni su u ovom broju Varaždinskih vijesti te na www.ivanec.hr

Rok za prijavu na natječaj je 6. studenog 2019. godine.

stipendije7-221218.jpg

stipendije-221218.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.