TUHOVEC: "Imamo nogostup do pola sela, ali bitno da su izgradili novi most!" - ŽUC odgovorio... Foto: Foto: Čitatelj

TUHOVEC: "Imamo nogostup do pola sela, ali bitno da su izgradili novi most!" - ŽUC odgovorio...

VV | 12.6.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Mi, stanovnici Tuhovca, već smo dugi niz godina ogorčeni ignoriranjem gradskih vlasti problema s nedostatkom nogostupa. Naime, 2009. napravljen je nogostup do pola sela, a druga polovica ne. Do dana današnjeg ništa se nije dogodilo. Napravili su novi most kako bi kamioni lokalnih poduzeća nesmetano mogli prolaziti, a za djecu - koga briga! - ogorčen je čitateljica, koja je zamolila da ne otkrivamo njezino ime i prezime.

Navodi kako školarci moraju ići cestom kojom "šibaju" kamioni s prikolicama ne pazeći ni na koga jer ni s jedne strane od blata ne mogu ići gore.

- Niti pošudrano nije, ništa. Ove godine digli su nam komunalnu naknadu za 50%, prirez plaćamo 10% za razliku od Varaždina koji ima 7,5%, a djeca su uvijek na zadnjem mjestu! Postave sprave kod škole i onda izbetoniraju ispod, da stave gumene ploče, već se dogodilo da je dijete palo i lupilo glavom u pod! Djeca nemaju niti jedno jedino igralište za košarku u Varaždinskim Toplicama! I onda se čude što mladi ljudi iz Varaždinskih Toplica odlaze toliko raditi van... - napisala je čitateljica i poslala fotografije.

ŽUC Varaždinske županije, nakon što smo im poslali upit vezan uz ovu problematiku, kaže kako se radi o državnoj cesti, te zbog toga nije u njihovoj nadležnosti. Odgovor Hrvatskih cesta za sada nije stigao.

Galerija slika