Trnovec: Novi most uljepšat će šetnje uz potok Zbel Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Trnovec: Novi most uljepšat će šetnje uz potok Zbel

Varaždinske vijesti | 2.9.2017. u 20:41h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki i Hrvatske vode nastavljaju suradnju i radove na uređenju potoka i kanala na području cijele Općine.

Najveći radovi trenutno se odvijaju na izgradnji mosta preko potoka Zbel. Kako ističu iz Općine, novi most neće samo uljepšati vizuru potoka i uređene šetnice uz potok, već znači i veću propusnost te smanjivanje na najmanju moguću mjeru bilo kakve mogućnosti od izlijevanja potoka u budućnosti.

Izgradnja mosta dio je druge etape uređenja potoka Zbel, a radovi su vrijedni oko 300 tisuća kuna. Podsjetimo, revitalizacija potoka Zbel počela je prošle godine kada su obavljeni radovi na regulaciji samog toka potoka, odnosno uklanjanje mulja iz potoka kao i uređivanje okoliša oko potoka.

- Višegodišnjim ulaganjima u potok Zbel i šetnicu mještani Trnovca dobili su omiljeno izletište i mjesto okupljanja mještana svih dobnih skupina. Prostor uz Zbel postao je i mjesto održavanja brojnih zabavnih manifestacija a najpoznatija i najposjećenija je 'Žetvene svečanosti' koje svakog srpnja na taj prostor dovedu više stotina članova raznih KUD-ova zatim mještana te posjetitelja iz susjednih općina - kazao je načelnik općine Zvonko Šamec.

Osim uređenja potoka Zbel u Trnovcu, očišćen je i kanal 'Ekonomija' u istom mjestu te kanal 'Žabnik' na dijelu između naselja Bartolovec i Štefanec.

trnovec-zbel-1.JPG

trnovec-zbel-2.JPG

trnovec-zbel-3.JPG

trnovec-zbel-4.JPG