Uređuje se potok Zbel, Šamec najavio izgradnju kamenog mosta Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Uređuje se potok Zbel, Šamec najavio izgradnju kamenog mosta

I.D./Varaždinske vijesti | 11.10.2016. u 10:57h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki u suradnji s Hrvatskim vodama uređuje potok Zbel pokraj kojeg se nalazi omiljena šetnica mještana Trnovca. U tijeku su radovi na regulaciji toka potoka, odnosno uklanjanje mulja iz potoka kao i uređivanje okoliša.

Riječ je o prvoj fazi uređenja potoka Zbela koja je započela prije desetak dana. Uredit će se tok potoka koji će povećati protočnost, a cijeli područje dobit će jednu sasvim drugu vizuru čime će šetnica dobiti još više na atraktivnosti. Potok Zbel i šetnica omiljena su destinacija mnogih mještana, a uz njega održavaju se i poznate „Žetvene svečanosti“ kao i mnoge druge manifestacije tijekom ljetnih dana – pojasnio je načelnik općine Zvonko Šamec.

Za iduću godinu Šamec je najavio i drugu fazu revitalizacije potoka odnosno izgradnju kamenog mosta preko Zbela. Inače, Općina je za revitalizaciju potoka Zbela, zahvaljujući sredstvima iz proračuna, pripremila svu potrebnu projektnu dokumentaciju dok su Hrvatske vode osigurale sredstva za realizaciju projekta. Izvođač radova je tvrtka Hidroing.