Tjedan cjeloživotnog učenja u OŠ Kneginec Gornji obilježili zanimljivim radionicama

Varaždinske vijesti | 3.5.2023. u 08:05h | Objavljeno u Našim krajem

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Inicijativu je pokrenuo UNESCO 1999. godine, a u Hrvatskoj se prvi puta obilježio 2002. godine.

Pod geslom "Provježbaj mozak", od 17. do 23. travnja nizom aktivnosti u cijeloj je Hrvatskoj održan 17. Tjedan cjeloživotnog obrazovanja, a Osnovna škola Kneginec Gornji podržala je ovu inicijativu s nekoliko zanimljivih radionica.

U prostorima škole 21. travnja održala su se tako dva zanimljiva događanja koja su privukla velik broj učenika.

Prva radionica pod nazivom "Učiti lako može svatko" bila je posvećena učenju kroz igru. Učenicama je predstavljena dvojezična igra Biohazard koju su u potpunosti izradili učenici škole. Igra je osmišljena kako bi učenici na zanimljiv način upoznali bolesti, bakterije i viruse, ali i proširili svoja znanja o njima.

Druga radionica pod nazivom "Soba za bijeg" bila je posvećena Danu planeta Zemlje. Cilj aktivnosti je da učenici, kroz igru i suradnju, razbiju šifru i otkriju njeno značenje. Tražeći ključeve za razbijanje šifre ujedno su i učili o važnosti očuvanja okoliša, recikliranju i utjecaju čovjeka na okoliš. Radionice su osmislile i provele Kristina Maričić, učiteljica prirode i biologije i Martina Goričanac, učiteljica geografije.

Pod vodstvom učiteljice Kristine Maričić, učenici sedmih razreda sudjelovali su 22. travnja na edukativnoj radionici o raznolikosti svijeta kukaca u Hrvatskoj i svijetu u Entomološkom muzeju u Varaždinu. Navedenim radionicama ujedno je i obilježen Dan planeta Zemlje.

OS_Gornji_Kneginec_-_Tjedan_cjelozivotnog_ucenja_2.jpg

OS_Gornji_Kneginec_-_Tjedan_cjelozivotnog_ucenja_3.jpg

OS_Gornji_Kneginec_-_Tjedan_cjelozivotnog_ucenja_1.jpg