Svečanom sjednicom i zabavnim programom u Maruševcu obilježen Dan Općine i blagdan sv. Jurja

| 23.4.2019. u 20:10h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanom sjednicom, svetim misama, zabavnim programom i cjelodnevnim proštenjem danas je obilježen Dan Općine Maruševec i blagdan sv. Jurja, zaštitnika Župe Maruševec. 

Blagdan i Dan Općine obilježavaju se 23. travnja, ali proslava Dana Općine započela je 17. travnja i trajat će do nedjelje, 28. travnja. Kako je istaknuo načelnik Općine Maruševec Damir Šprem u Općini puno ulažu u djecu i mlade pa je tako i obilježavanje Dana Općine započelo prijemom roditelja novorođenčadi te učenika koji su ostvarili rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. U 12-dnevnom programu sudjeluju razne udruge i folkloraši s područja Maruševca i susjednih općina, a proslava završava u nedjelju malonogometnim turnirom i predstavom Kerekesh teatra.

Svečana sjednica bila je ujedno prilika da se podijele plakete i zahvalne zaslužnima za razvoj Općine. Na svečanoj sjednici okupili su se mnogi ugledni gosti među kojima je bio varaždinski župan Radimir Čačić, ministar graditeljstva Predrag Štromar, saborski zastupnik Josip Križanić, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, fra Bono Šagi i drugi.