Sustav e-Novorođenče dostupan i roditeljima s područja općine Bednja Foto: ilustracija

Sustav e-Novorođenče dostupan i roditeljima s područja općine Bednja

Varaždinske vijesti | 22.9.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su sporazum sukladno kojem je Općina uključena u sustav e-Novorođenče, čime je roditeljima omogućeno podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta prilikom prijave rođenja djeteta u nadležnom Matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

Prilikom prijave rođenja djeteta kod matičara, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći povodom rođenja djeteta. Ukoliko roditelji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje naknade sukladno odluci Općine, nakon podnošenja zahtjeva matični ured će putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Općini Bednja na rješavanje.

Ostvarivanje prava na novčanu naknadu za novorođenče omogućeno je i prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

- Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća vezano uz predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta kroz uslugu e-Novorođenče, možete kontaktirati Općinu Bednja na broj telefona 042/796-309 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - napominju iz Općine Bednja.