Štromar obišao radove u Lepoglavi, najavio i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća Foto: Grad Lepoglava

Štromar obišao radove u Lepoglavi, najavio i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Varaždinske vijesti | 4.6.2020. u 17:17h | Objavljeno u Našim krajem

- Od energetske obnove javnih objekata i obiteljskih kuća te POS stanogradnje, do sanacije cestovnih klizišta i modernizacije nerazvrstanih cesta, projekti su koje provodi ili podupire Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja na području Grada Lepoglave - priopćili su iz Grada Lepoglave.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem obišao je neke lokacije na kojima se provode projekti te pritom podsjetio i na energetsku obnovu obiteljskih kuća s kojom kreće Ministarstvo graditeljstva. Štromar je najavio kako će se poziv objaviti u lipnju, ali će građani imati dovoljno vremena za pripremu dokumentacije, jer prijave kreću krajem ljeta.

– Cilj je da ljudi mogu obnoviti svoje kuće, da podignu kvalitetu stanovanja i da na kraju imaju uštede na režijama. Za pripremu dokumentacije bit će dovoljno vremena – rekao je Štromar te dodao kako su za sad osigurana 142 milijuna kuna, ali da je, s obzirom na važnost i interes koji izaziva ovaj projekt, siguran da će biti osigurana i dodatna sredstava. Država će energetsku obnovu kuća sufinancirati sa 60 posto.

Štromar se osvrnuo i na radionice koje se organiziraju kako bi građanima bile dostupne informacije o ovoj mjeri.

– I drugi su prepoznali važnost edukacija i promocije poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća koju provodimo od veljače. To je dokaz da radimo dobar posao – kazao je ministar graditeljstva te najavio radionicu koja će se uskoro održati u Lepoglavi.

Među projektima koje je u protekle tri godine poduprlo Ministarstvo graditeljstva na području Lepoglave su sanacije cestovnih klizišta u Kameničkom Podgorju, Gornjoj Višnjici i Žarovnici, modernizacija nerazvrstanih cesta te energetska obnova zgrade gradske uprave.

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za naše je projekte osiguralo niz potpora zahvaljujući kojima komunalni standard u našem gradu, a time i životni standard naših građana, uspješno podižemo na još veću razinu. Zahvalio bih Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i ministru Predragu Štromaru na dosad pruženim potporama, a riječ je o oko 3,5 milijuna kuna pristiglih u Grad Lepoglavu iz navedenog ministarstva od 2017. godine. Ta su sredstva uvelike pomogla uspješnoj realizaciji, za naše građane, važnih projekata – zaključio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Potpredsjednik Vlade je s gradonačelnikom obišao radove na dogradnji Dječjeg vrtića u Lepoglavi. Naime, Grad Lepoglavi je jedini u Hrvatskoj koji istovremeno gradi dva vrtića, uz ovaj u Lepoglavi, i novi u Višnjici.

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_1.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_2.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_3.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_4.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_5.JPG

lepoglava_stromar_obilazak_radovi_6.JPG

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci