Načelnik općine Zvonko Šamec (lijevo) i načelnik Stožera Mario Milak

Stožer Civilne zaštite općine Trnovec B. provodi sve mjere s ciljem očuvanja zdravlja mještana Općine

| 11.4.2020. u 10:33h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog pandemije koronovirusa Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske propisao je niz mjera, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao upute za sprječavanje širenja zaraze. O provođenju mjera u lokalnoj zajednici brinu operativne snage civilne zaštite. Sve mjere koje su stigle s nacionalne razine te razine Stožera civilne zaštite Varaždinske županije provode se na području općine Trnovec Bartolovečki, a za njihovo provođenje brine se općinski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera i zamjenik načelnika Općine, Mario Milak, naglasio je kako je iza svih članova Stožera veliki posao kako bi se sve mjere adekvatno provodile prvenstveno s ciljem očuvanja zdravlja mještana općine.

Angažirali smo sve naše kapacitete i resurse i svaku propisanu mjeru provodimo. Posebno veliki posao napravili smo vezano uz propusnice kojih je ukupno dosada izdano 1.463. Ovdje svakako treba pohvaliti i rad zaposlenika Općine – ponovio je načelnik Stožera Milak.

No, unatoč liberalizaciji kretanja načelnik Općine, Zvonko Šamec, apelira na sve mještane da ostanu doma i da Uskrs provedu u krugu najbližih članova obitelji.

Iako je zahvaljujući mjerama koje svi zajedno provodimo situacija na području cijele Hrvatske zadovoljavajuća, bitno je da i dalje ostanemo disciplinirani i da ostanemo doma. Bit će vremena za druženja, odlaske u prirodu, posjete. U ovom trenutku je važno da svi zajedno pobijedimo ovaj virus. Stoga još jednom poručujemo svima da za Uskrs ostanemo doma, a naš najveći kršćanski blagdan provedemo u najužem krugu članova naših obitelji – poručio je Šamec.

Što se tiče angažmana i provođenja mjera na području općine, načelnik Šamec zahvaljuje svim članovima Stožera, svim pripadnicima Vatrogasne zajednice te članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i zaposlenicima u Općini. Kako bi situacija i dalje ostala povoljna što se tiče sprječavanja širenja koronavirusa, u općini Trnovec Bartolovečki svima onima koji obavljaju neku vrstu zdravstvene usluge donirani su zaštitni viziri te zaštitne maske.