Što nas sve očekuje u prvim danima manifestacije Dana ludbreške Svete nedjelje? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što nas sve očekuje u prvim danima manifestacije Dana ludbreške Svete nedjelje?

VV | 29.8.2022. u 15:55h | Objavljeno u Našim krajem

Ponedjeljak, uoči središnje proslave Dana ludbreške Svete nedjelje, koja je u nedjelju, 4. rujna, tradicionalno je rezerviran termin za jedan od najprepoznatljivijih programa - koncert "Kroz generacije“, najstarijem kulturno-umjetničkom događaju manifestacije kojeg organizira Centar za kulturu i informiranje "Dragutin Novak“. Koncert, kojim će se ove godine proslaviti 24. obljetnica održat će se danas u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 20 sati.

- U ovogodišnje izvođače upisat će se devet glazbenika. Svoj nastup po prvi će puta zabilježiti učenice OGŠ Ludbreg Jana Novak na klarinetu i Vita Murat na klaviru te bivša učenica OGŠ Ludbreg, a sada učenica srednje Glazbene škole Varaždin smjer solo pjevanja, mlada i talentirana Dora Pretković. Uz debitante, na koncertu 'Kroz generacije' nastupit će i Marcel Dodlek na klaviru, Doroteja Hegeduš na flauti, Fran Povijač na horni, Silvija Novak na klaviru, Lovro Povijač na trombonu te najstariji u ovom sastavu s najvećim iskustvom kako na samom koncertu tako i u glazbi, Alen Vađunec na trubi. Izvođače će na klaviru pratiti prof. Jasminka Bontek, mag. mus. Marija Dolores Grabant te mag. mus. Julijan Martinčević. - najavljuju iz Grada Ludbrega.

U utorak, 30. kolovoza na istom mjestu s početkom u 19 sati koncert će održati Mješoviti pjevački zbor Podravina. Riječ je o već tradicionalnom koncertu koji se organizira u sklopu ludbreške manifestacije, a uz domaćine, nastupit će ŽVS Sv. Marko iz Selnice, sopranistica Romina Kirilenko, Marta i Petar Mihin te učenici OGŠ Ludbreg. Ulaz na koncert je slobodan.

Srijeda 31. kolovoza rezervirana je za "Žene iz Centra svijeta". Udruga je tradicionalno svake godine dio najveće ludbreške manifestacije, a ove godine priređuju izložbu "Zlatna nit konca". Otvorenje izložbe zakazano je za 18 sati u prostoru Bakine hiže.