Stanari na Banfici doznali novosti o energetskoj obnovi višestambenih zgrada Foto: 6. MO Banfica Varaždin / Facebook

Stanari na Banfici doznali novosti o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

Varaždinske vijesti | 1.12.2019. u 12:13h | Objavljeno u Našim krajem

Regionalna energetska agencija Sjever, u suradnji sa 6. mjesnim odborom Banfica, a na inicijativu predsjednika MO Banfica Branka Družinića, održala je u četvrtak 28. studenoga javnu tribinu pod nazivom "Energetska obnova višestambenih zgrada".

Predstavnici suvlasnika i stanari višestambenih zgrada ovom su tribinom bili informirani o osnovnim tehnikama, pogodnostima i prednostima energetske obnove višestambenih zgrada, o troškovima energetske obnove, te o potrebnoj projektnoj i ostaloj dokumentaciji za dobivanje bespovratnih sredstava za provedbu obnove.

Sudionicima tribine također su prenijete informacije da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i službeno najavilo energetsku obnovu višestambenih zgrada. Prema najavi, Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava trebao bi biti objavljen u I. kvartalu 2020. godine.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavilo je i održavanje konferencije o energetskoj obnovi višestambenih zgrada, koja će se održati 4. prosinca u Zagrebu. Na konferenciji će biti riječi o najavljenom javnom pozivu, o sadržaju i provedbi dosadašnjih projekta obnove te o uvjetima i pravilima predstojećeg javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Konferencija je namijenjena prvenstveno zainteresiranim upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada kao potencijalnim prijaviteljima na novi poziv. Više o konferenciji i o prijavi na konferenciju možete saznati OVDJE.

energetska_obnova_banfica_1.jpg

energetska_obnova_banfica_2.jpg

energetska_obnova_banfica_3.jpg