Sračinec: Povećali sufinanciranje vrtića da bi se obitelji lakše odlučile imati više djece

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.12.2018. u 18:18h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sračinec jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave s pozitivnim demografskim pokazateljima, a razlog za to je sigurno i stalno ulaganje i briga za djecu. Općina je nedavno proglašena Općinom prijateljem djece, a novi dječji vrtić upravo dobiva proširenje.

Da bi još više olakšali plaćanje smještaja djece u dječji vrtić, Općina Sračinec donijela je odluku o povećanju sufinanciranja.

- Ovom odlukom povećavamo iznos kojim sufinanciramo smještaj djece u dječje vrtiće za otprilike pet postotnih poena. Smještaj prvog djeteta Općina tako od 1. siječnja 2019. sufinancira s 456 kuna mjesečno, drugo dijete s 570, treće i svako naredno dijete s 798 kuna, a djecu samohranih roditelja s 570 kuna. Želimo na ovaj način dodatno stimulirati obitelji da se odluče na roditeljstvo i pomoći kućnim budžetima naših stanovnika. Važno je naglasiti da iznos sufinanciranja nije vezan za ustanovu koju dijete pohađa i da ne uvjetujemo da dijete mora ići u vrtić u Sračincu. Ovo je samo još jedna u nizu od mjera kakvih će biti i u idućoj godini - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Navedeni iznosi su dodatno sufinancirani sa 100 kuna za djecu jaslične skupine. Godišnje izdvajanje Općine Sračinec za potrebe vrtićke djece premašuje milijun kuna.