Spašavali unesrećenog i gasili zapaljeni auto: Vatrogasci DVD-a Vidovec pokazali što znaju Foto: Općina Vidovec

Spašavali unesrećenog i gasili zapaljeni auto: Vatrogasci DVD-a Vidovec pokazali što znaju

Varaždinske vijesti | 6.7.2019. u 12:17h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vidovec i ove je godine organiziralo javnu vježbu kojom je pokazana osposobljenost vatrogasaca u intervenciji izlijetanja osobnog vozila s kolnika i pružanje pomoći unesrećenima.

Osim društva organizatora, u vježbi su sudjelovali DVD Nedeljanec-Prekno i DVD Tužno. Tijekom vježbe članovi DVD-a Vidovec razrezali su drvo koje je palo na vozilo, a po stabilizaciji vozila pristupilo se oslobađanju unesrećenog iz vozila uz pomoć hidrauličnog alata. Nakon obavljenog spašavanja simulirano je zapaljenje vozila, nakon čega je zapovjednik VZO Vidovec Zdenko Buhin pozvao DVD Nedeljanec-Prekno i DVD Tužno da pristupe gašenju vozila pjenom.

Vježbi je prisustvovao zamjenik načelnika i zapovjednik stožera civilne zaštite Općine Vidovec Dubravko Zavrtnik koji je pohvalio rad vatrogasaca, njihovu spremnost na intervenciju, ali i samu vježbu.

- Ova vježba samo je stepenica više u usavršavanja operativaca DVD-a Vidovec, kao i rezultat uvježbavanja na taktičnim vježbama u sklopu Vatrogasne škole Zagreb, u sklopu koje su operativci DVD-a Vidovec uvježbavali gašenje požara zatvorenog prostora, gašenje vozila, izvlačenje unesrećenog iz vozila pomoću hidrauličnog alata, gašenje zapaljivih tekućina te gašenje osobe. Vježbe su se odvijale uz stručan nadzor vatrogasnog instruktora Dubravka Regovića, koji je također bio prisutan na javnoj vježbi - ističu iz Općine Vidovec.

DVD Vidovec krajem godine planira treći odlazak u Zagreb radi dodatnog usavršavanja svojih operativnih vatrogasaca.

dvd_vidovec_vjezba_1.jpg

dvd_vidovec_vjezba_4.jpg

dvd_vidovec_vjezba_2.jpg