SMOTRA DRAMSKIH AMATERA Stažnjevečki komedijaši predstavljat će Županiju u Vodicama

Grad Ivanec/vv | 18.4.2023. u 09:12h | Objavljeno u Našim krajem

Na Festivalu pučke drame u Murskom Središču Županiju će predstavljati KUD Lepoglavski pušlek

Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca svojom je predstavom "Ljubavi pod krinkom" ocijenjena najboljom na 13. smotri dramskih amatera Varaždinske županije održanoj u subotu u Kinodvorani Ivanec te će predstavljati grad i Županiju na državnom festivalu u Vodicama.

11025.jpg

Tako je odlučio selektor Županijske smotre Dubravko Sidor nakon što je odgledao sve četiri predstave i to, redom, "Ljubavi pod krinkom" Glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca, "Baby boom"cdramske  sekcije "Ka Te briga Mi" KUD-a Petrijanec, "Jura se streljil" KUD-a Lepoglavski pušlek i "Život posle korone" Udruge žena Sveti Đurđ.

Najbolji glumci

Nadalje, po ocjeni selektora, Miroslav Rohtek i Marijana Kraina (Komedijaši) najbolji su glumci 13. smotre.

Najbolje epizodne uloge ostvarili su Helena Hruškar (Komedijaši) i Mirjana Mihalić (Petrijanec), dok je najboljom redateljicom proglašena Marija Milak (Sveti Đurđ).

11013.jpg

Autorica najboljeg dramskog teksta je Marina Đurasek (Komedijaši).

Našu županiju će na Festivalu pučke drame u Murskom Središču predstavljati KUD Lepoglavski pušlek.

11019.jpg

11020.jpg

Rezultati su to županijske smotre dramskih amatera koju je u Kinu pratila brojna publika iz Ivanca i šire te nekoliko sati uživala, zabavljala i smijala se uz izvedbe pučkih teatara.

Zadovoljstvo biti domaćin ovakvim manifestacijama

Na samom početku publiku i sve okupljene u ime domaćina i suorganizatora, KUU Stažnjevec i Glumačke družine Komedijaši, pozdravio je Miroslav Rohtek.

Predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Zlatko Peharda izrazio je zadovoljstvo smotrom u lijepoj ivanečkoj dvorani te domaćinima zahvalio na gostoprimstvu te na potpori Gradu Ivancu, koji prepoznaje vrijednost ovakvih sadržaja.

ds10.jpg

Smotru je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić:

- Zadovoljstvo je biti domaćin ovakvim manifestacijama! Zahvaljujem organizatorima, Ministarstvu kulture i medija i županijskoj Zajednici KUU, a posebno Komedijašima, koji nas svake godine zabavljaju te komedijom obogaćuju kulturni život našega grada.

11016.jpg

"Ljubavi pod krinkom" – kvalitativni iskorak Komedijaša

"Ljubavi pod krinkom" (iz pera Marine Đurasek) nova je predstava Komedijaša, koja predstavlja veliki kvalitativni i sadržajni iskorak u odnosu na dugogodišnji popularni i gledateljima dobro poznat serijal sa Štijefom i društvom.

Riječ je o predstavi koja traje 90 minuta, s puno protagonista, smještenoj u prvu polovicu prošlog stoljeća, s primjerenom kostimografijom, zahtjevnom scenom te glazbenim potpurijem. Vidljivi su iznimno velik trud, rad i sredstva uložena u logistiku ove predstave, ali i nastojanje protagonista da svoje glumačko umijeće potvrde u zahtjevnijoj predstavi, koja iziskuje dimenziju više.

Čestitke Komedijašima i cijeloj glumačkoj, redateljskoj i organizacijskoj postavi, koji su publici pružili punih sat i pol zanimljivog praćenja priče koja počne kad pl. obitelj Hellenbach u šetnji sretne bogatog baruna u kojemu vidi spas za svoje posrnulo materijalno stanje…

11022.jpg

11024.jpg

11017.jpg