SASTANAK GRADONAČELNIKA BATINIĆA SA PČELARIMA Grad kupuje digitalne pčelarske vage

Varaždinske vijesti | 27.4.2022. u 20:46h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer je u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec održan je sastanak gradonačelnika Milorada Batinića i pročelnice Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo Maje Darabuš sa pčelarima s ivanečkog gradskog područja. Od pozvanih 20-ak registriranih pčelara, sastanku ih se odazvala trećina.

Tema sastanka bila je razmatranje zamolbe Pčelarske udruge Čmelico iz Bednje (koja okuplja dio pčelara s područja grada Ivanca, dok ih dio gravitira pčelarskoj udruzi iz Novog Marofa) o nabavi digitalnih pčelarskih vaga koje bi se postavile na cijelom administrativnom ivanečkom području.

-Važno je da se dogovorite kod koga će se te vage postaviti i stacionirati. Vodite računa da se vage ravnomjerno rasporede po cijelom gradskom području kako bi ih svi mogli koristiti i kako bi svima bile jednako dostupne. Načelno vam predlažem četiri lokacije - Vuglovec, Jerovec, Prigorec, Margečan – istaknuo je gradonačelnik.

Okupljeni pčelari pozdravili su spremnost Grada da financira nabavu četiri vage. Istaknuli su kako one u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama te da će se međusobno iskoordinirati i dogovoriti o lokacijama njihova postavljanja. Vage su, istaknuli su, povezane s aplikacijom na mobilnom uređaju pa tako svaki pčelar dobiva podatke direktno na mobitel.

Nabava vaga nastavak je aktivnosti Grada usmjerenih za pomoć pčelarskom sektoru. Posjetimo, prošlog ljeta također je održan sastanak s ivanečkim pčelarima zbog iznimno teške godine pa im je tako Grad osigurao pomoć od 50 kuna po pčelinjoj zajednici.

Kako je istaknuto, Grad je spreman i dalje pomoći pčelarima kao nositeljima iznimno važne ekološke i gospodarske aktivnosti pa će, u slučaju bilo kakvih poremećaja uzrokovanih vremenskim neprilikama ili drugih mogućihhavarija, pčelarima sigurno priskočiti upomoć.