Sanacija klizišta u Osečkoj u završnoj fazi, slijedi asfaltiranje prometnice

vv | 18.8.2022. u 19:38h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj gradskoj cesti u Osečkoj ušli su u završnu fazu, preostaje još samo polaganje asfalta u obuhvatu izvođenja radova na prometnici.

Potvrđuje to i Tomo Zgrebec, direktor poduzeća TTG iz Višnjice, koje je u postupku javne nabave dobilo ovaj posao vrijedan blizu 450.000 kuna.

- Izvedeni su svi sanacijski radovi. Iskopan je drenažni kanal i položene su drenažne cijevi, izvršen je iskop kliznog dijela i nasipan kamenim materijalom, jednako kao i trup ceste. Uređen je i pokos nasipa, postavljen je cijevni propust i kanalice koje "primaju" površinske vode te je odvode niz padinu. Ukratko, svi zahvati su pri kraju, a uskoro slijedi i asfaltiranje - izvijestio je Zgrebec.

9800.jpeg

Podsjećamo, ovo se klizište na nerazvrstanoj cesti aktiviralo prije nekoliko godina, prvo s manjim oštećenjima koja je Grad sanirao. Međutim, lani je, prilikom jake kiše, došlo do urušavanja dijela cestovne konstrukcije, čime je u opasnost dovedeno odvijanje prometa.

Budući da mještani iz tog dijela naselja nemaju drugi put, Grad Ivanec je prioritetno morao riješiti ovo klizište.  Stoga je naručio izradu projektne dokumentacije te uspješnom prijavom projekta sanacije na javni poziv Hrvatskih vodaosigurao sufinanciranje s 300.000 kn bespovratnih sredstava.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci