Izgradnja novog rotora smirila je promet na kritičnom raskrižju u Trnovcu, naglasio je načelnik Šamec

Šamec: ŽUC ima svu dokumentaciju i projekte te može krenuti u rješavanje problema kod OŠ Trnovec

Varaždinske vijesti | 19.2.2021. u 13:19h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki kontinuirano vodi brigu o sigurnosti u prometu na području općine. Upravo je zato Općina već napravila elaborat i projektnu dokumentaciju za sve problematične točke u općini koje zahtijevaju adekvatna rješenja zbog veće sigurnosti svih sudionika prometa, a posebno onih najmlađih. Tako pripremljena dokumentacija poslana je Županijskoj upravi za ceste od koje i vodstvo Općine, ali i mještani očekuju skori početak radova.

Tako je među dokumentacijom pripremljena i ona za rekonstrukciju pješačkog prijelaza kod Osnovne škole Trnovec, kazao je načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, koji naglašava važnost brige za najmlađe sudionike u prometu. Podsjetio je da se briga o ovome vodi na području cijele općine.

– Da je sigurnost svih sudionika u prometu jedan od prioriteta Općine Trnovec Bartolovečki, potvrđuju i projekti koji su državnu cestu koja prolazi Trnovcem učinili sigurnijom, a izgradnja novog rotora smirila je promet na kritičnom raskrižju. U naseljima Trnovec, Šemovec i Zamlaka na četiri su lokacije pješačkih prijelaza postavljena rasvjetna tijela kako bi se vozačima skrenula pažnja na povećani oprez, a ujedno i povećava vidljivost pješaka. Također, rasvjetno je tijelo postavljeno na državnoj cesti na pješačkom prijelazu kod osnovne škole u Šemovcu – rekao je Šamec.

Općina Trnovec Bartolovečki zatražila je izradu prometnih elaborata postavljanja novih uzdignutih ploha za smirivanje prometa na županijskim te nerazvrstanoj cesti. Radi se redom o lokacijama na županijskoj cesti u Šemovcu kod raskrižja Plitvičke i Ulice braće Radić, zatim na županijskim cestama u Trnovcu – u Bartolovečkoj ulici kod Osnovne škole i u Novoj ulici kod raskrižja s ulicama V. Nazora i I. Cankara – te na nerazvrstanoj cesti odnosno Sportskoj ulici kod k.b. 4 u Žabniku. Prometna su rješenja dogovorena u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

– Ujedno zahvaljujemo i kolegama iz Županijske uprave za ceste Varaždinske županije koji su zasigurno imali priliku vidjeti dokumentaciju navedene projekte te koji su sigurno upoznati s inicijativama Općine Trnovec Bartolovečki prema ŽUC-u za rješavanjem problematičnih točaka u prometu – dodao je načelnik Općine koji osobno, ali kao i mještani te oni najmlađi, očekuju skoro rješenje pješačkog prijelaza kod OŠ Trnovec.
Valja dodati da tijekom četverogodišnjeg mandata vijećnik Zdravko Hudler u Općinskom vijeću niti jednom nije potaknuo raspravu ili zatražio rješavanje ove problematike.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci