Saborski zastupnik Stričak i ministrica Tramišak obišli Ivanec i Lepoglavu Foto: HDZ

Saborski zastupnik Stričak i ministrica Tramišak obišli Ivanec i Lepoglavu

VV | 11.5.2021. u 19:42h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanec i Lepoglavu danas su obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak.

Cilj je bio upoznati se s projektima koji se provode na ovom području, ali i pružiti podršku HDZ-ovim kandidatima za predstojeće lokalne izbore.

- U obilasku Varaždinske županije upoznajemo se, između ostalog i s prirodnim ljepotama. Ivančica kao vaš najveći potencijal, vaša prirodna baština, prirodna ljepota, zasigurno zaslužuje biti zaštićena, a onda na njoj možete bazirati i daljnji razvoj turizma, turističke ponude i samim time i kvalitetniji razvoj gospodarstva - kazala je Tramišak.

Dodala je da je, osim o velikim državnim investicijama i projektima koji su realizirani ili su u tijeku na području Varaždinske županije, riječ i o 170 milijuna kuna ugovorenih projekata.

- Posebno se ističu i projekti koje ugovaraju sami poduzetnici na području grada Ivanca i to govori o gospodarskom potencijalu kojeg imate. Vaš program je doista ambiciozan, ali vrlo realan. Mnogobrojni se projekti mogu realizirati uz pomoć fondova Europske unije u novom razdoblju 2021.-2027., a u Ministarstvu regionalnog razvoja i Vladi Republike Hrvatske imat ćete i partnera i podršku da ih realizirate - poručila je ministrica Tramišak.

Anđelko Stričak naglasio je da koalicija HDZ-HSLS-HSU ima ambiciozni program za napredak i razvoj cijelog zapadnog dijela županije, a samim time Ivanca i Lepoglave najvećih jedinica lokalne samouprave.

- Na ovom području kreće se s izgradnjom aglomeracije Ivanec, a aglomeraciju Lepoglava se priprema. Potom kad govorimo o brzoj cesti Varaždin - Ivanec - Lepoglava naglašavam da je ishođena lokacijska dozvola, a toplo se nadam da će dionica Varaždin - Tužno do kraja godine biti spremna za raspisivanje natječaja za izgradnju. Također, nastavlja se i s inicijativom našeg kolege Damira Habijana za proglašenje Ivančice parkom prirode. Uglavnom, imamo cijeli niz aktivnosti, programa i planova da se cijelo ovo područje gospodarski i turistički digne - rekao je Stričak dodavši kako smatra da su na dobrom putu te da zbog svega spomenutog i očekuje potporu birača.

- Dobro je još jednom naglasiti da na području Varaždinske županije nikad nije bilo toliko investicija, toliko gradilišta kao što ih je sada. S našim kandidatima koji su upoznati s problematikom i jako dobro razumiju što znači provesti neku investiciju od ideje pa sve do realizacije, nastavljamo tim dobrim smjerom i upravo zbog toga ćemo zadobiti  povjerenje građana - zaključio je Stričak.

Zdenko Đuras, kandidat HDZ-a za ivanečkog gradonačelnika spomenuo je nekoliko najznačajnijih projekata važnih za Ivanec u sljedeće četiri godine.

- Ono što je najbitnije su ulaganja u poljoprivredu i poduzetništvo što je veliki potencijal Grada Ivanca o kojem se u proteklom razdoblju nije dovoljno brinulo. Svjedoci smo toga da nam poduzetnici nisu bili upoznati s mogućnostima dobivanja sredstava iz EU fondova. Smatram da bi malo više trebalo približiti takve informacije našim poduzetnicima i OPG-ovima i svim ostalim korisnicima. U Ivancu leži doista veliki potencijal, ali nije se sve odradilo kako treba. Mi imamo svoj program, vrlo realan, ali i dovoljno ambiciozan da grad Ivanec učinimo ljepšim i ugodnijim za život u budućnosti - rekao Đuras.

Prije Ivanca, ministrica je posjetila Lepoglavu, gdje ju je dočekao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Robert Dukarić koji je četiri godine bio predsjednik Gradskog vijeća.

- Apsolutno mi je poznata sva problematika, pogotovo što se tiče EU fondova, i sve vezano uz grad Lepoglavu. Puno mi znači posjet ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, jer ključna točka našeg programa „Snaga, obnova, razvoj Grada Lepoglave” je naglasak na što bolje korištenje EU fondova. Ljude treba educirati o svemu vezanom uz korištenje tih sredstava i naša je zamisao da otvorimo ured koji će pomagati našim OPG-ovima oko prijave za EU fondove - rekao je Dukarić.

Snježana Cerjan kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Maruševec naglasila je da će se bez vertikale vlasti, bez pomoći države i županije, teško ostvariti brojni projekti.

- Prvenstveno imamo namjeru pokrenuti uređenje ribnjaka u Brodarevcu, sagraditi Društveni dom i dječje igralište u Selniku, sportsku dvoranu u Druškovcu. To su neki od većih projekata u našoj općini, ali cilj nam je i pojačati transparentnost proračuna naše općine - kazala je Cerjan.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci