Rotary Club Ludbreg nagradio izvrsne učenike i studente

vv | 1.4.2024. u 13:30h | Objavljeno u Našim krajem

Rotary Club Ludbreg i ove je godine dodijelio nagrade za izvrsnost. Na raspisani natječaj javila su se 33 kandidata, nagrađeno je njih četrnaest, a ukupni fond nagrada iznosio je 3600 eura. Svečana dodjela i ovaj je put održana u hotelu Amalia u Ludbregu. Uručene su dvije godišnje nagrade za izvrsnost u kategoriji učenika srednjih strukovnih škola s trogodišnjim trajanjem Petru Funteku i Patriciji Novak. Dodijeljene su i dvije godišnje nagrade za izvrsnost u kategoriji učenika srednjih strukovnih škola s četverogodišnjim i petogodišnjim trajanjem pa su tako isti iznos od 200 eura primili Ivan Mlinarić i Dorian Vuk. Zatim, uručene su dvije godišnje nagrade Antoniji Majhen i Dori Pretković za izvrsnost u kategoriji učenika gimnazija i umjetničkih srednjih škola.

Dodijeljeno je i osam godišnjih nagrada za izvrsnost u iznosu od 300 eura u kategoriji redovitih studenata dodiplomskog, diplomskog, stručnog, odnosno integriranog studija i to Ivani Biškup, Anamariji Jovanović, Petri Međimurec, Silviji Novak, Marti Bačani, Tihani Triplat, Marti Vincetić i Vjekoslavi Petrić.

Aktivnosti Rotary kluba Ludbreg predstavio je njezin predsjednik Nino Dulikravić koji je između ostalog rekao: ‘Rotary klub Ludbreg broji 24 člana i djeluje 16 godina, a izvrsne učenike i studente nagrađuje već 15 godina. Članovi RC Ludbreg tijekom cijele godine na različite načine prikupljaju novčana sredstva kako bi pomogli Caritas i drugim udrugama koje se bave humanitarnim radom na širem ludbreškom području. Već ove godine nastojimo dogovoriti nastup našeg tenora Tomislava Mužeka s ciljem prikupljanja sredstava koje ćemo usmjeriti u možda čak i neke nove oblike pomoći, a dogovaramo i izložbu umjetnina od stakla Gordane Drinković.’

Predsjednik fonda za nagrađivanje izvrsnih i ove godine bio je Josip Haramija koji sa svojim suradnicima iz Rotary Cluba Ludbreg pridaje važnost ovom događaju kojim se potiče kultura rada i odličnih rezultata među učenicima i studentima naše regije. Tako su na dodjelu nagrada pozvani gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, načelnici općina ludbreške regije Branimir Nađ, Josip Jany i Darko Marković koji je ujedno i član Rotary Cluba Ludbreg. Zatim pozvani su ravnatelji osnovnih škola Ludbreg, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec te ravnatelj Srednje škole Ludbreg. Gospodin Haramija je naglasio da je u svim dosadašnjim akcijama Rotary Club Ludbreg za poticanje izvrsnosti i pomoć potrebitima izdvojio oko 500 tisuća kuna što je oko 66 tisuća eura.

- Moje ime je ­­­­Ivan Mlinarić i dolazim iz Velikog Bukovca. Polaznik sam drugog razreda srednje Medicinske škole Varaždin gdje se školujem za medicinskog tehničara. U srednjoj školi od ukupno 25 učenika u razredu nas muških je svega sedam. Svakako planiram nastaviti školovanje na fakultetu recimo za zanimanje radiologa, a svaka financijska pomoć nama učenicima je dobrodošla tako da zahvaljujem Rotary Clubu Ludbreg na uručenoj novčanoj nagradi - rekao je Ivan.

- Zovem se Silvija Novak, dolazim iz Kućana Ludbreškog i studentica sam pete godine klavira na Sveučilištu u Puli. Zahvaljujem Rotary Clubu Ludbreg na novčanoj nagradi koju ću usmjeriti na svoje glazbeno usavršavanje na nekom od mnogobrojnih seminara u inozemstvu - rekla je ­­­­Silvija.

U ime svih nagrađenih, ludbreškim Rotaryjancima, na novčanim nagradama zahvalila se Ivana Biškup iz Ludbrega koja je na PMF-u u Zagrebu završila studij za magistru matematike i već je zaposlena u struci.