Reformisti Ludbrega protiv prikupljanja otpada "povremenim korisnicima" u klijetima

| 31.1.2019. u 09:25h | Objavljeno u Našim krajem

Narodna stranka – Reformisti Ludbreg već je upozoravala na nelegalno naplaćivanje prikupljanja otpada ''povremenim korisnicima'', a što se odnosi na odvoz otpada vlasnika klijeti u tome kraju. Upozorenje se odnosi na kriterije kojima se komunalno poduzeće Lukom vodilo, a to su kvadratura klijeti te postojanje priključka za struju, kao i naplaćivanje usluge koju nisu izvršili. Stoga su Reformisti ovih dana uputili poziv komunalnom poduzeću Lukom iz Ludbrega da odustane od takve prakse naplate, te da vlasnicima klijeti vrate novac za uslugu prikupljanja otpada, koju nisu izvršili, a uredno je naplaćena. 

- Posljednjih nekoliko dana u medijima možemo vidjeti međusobna prepucavanja komunalnih poduzeća (Čistoća , Pre-kom , Čakom i naravno, gradonačelnik Bilić). Komunalna poduzeća i sama su utvrdila da naplata ''povremenim korisnicima'' nije usklađena sa zakonom te je uvažena primjedba Državnom uredu kako nije u skladu sa zakonom uvođenje ''povremenih korisnika''. Također, čl.4 st.2 glasi: ''Ukoliko korisnici ne predaju miješani komunalni otpad barem jedanput u obračunskom razdoblju, davatelj usluge ima pravo naplatiti jednu primopredaju''. Tu se želimo pozvati na izjavu gradonačelnika Ludbrega Bilića koji tvrdi da kvadrati prostora ne stvaraju smeće, nego ga stvaraju ljudi, a jedan od glavnih kriterija za prikupljanje otpada po klijetima je upravo kvadratura i to u poduzeću Lukom čiji je vlasnik grad Ludbreg - stoji u priopćenju predsjednika Gradske organizacije Reformista Ludbreg, Krešimir Horvat.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci