"RASTIMO ZAJEDNO" Dosad održano sedam radionica za roditelje u vrtiću Bambi Petrijanec Foto: Općina Petrijanec

"RASTIMO ZAJEDNO" Dosad održano sedam radionica za roditelje u vrtiću Bambi Petrijanec

VV | 13.3.2024. u 15:45h | Objavljeno u Našim krajem

Od prvog dana djetetova rođenja roditelji se susreću s brojnim roditeljskim pitanjima i različitim životnim situacijama. Radionice "Rastimo zajedno“ koje se provode u Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu, a namijenjene su roditeljima djece predškolske dobi pa je petnaestak roditelja odlučilo odgovore na ta i još mnoga druga pitanja pronaći upravo na njima.

- U današnjem užurbanom načinu života kad nam svakodnevno manjka vremena, petnaestak roditelja odvajaju jedno popodne svakog tjedna kako bi s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjivali informacije, znanja, vještine i iskustva. Svaki ciklus uključuje 11 radionica, a prvi je započeo 22. siječnja ove godine. Dosad je održano sedam radionica čije teme su vrlo zanimljive i različite, ali se ipak međusobno nadopunjavaju.

Svaka od njih čini jednu kariku u međusobno povezanom lancu odnosa između djece i odraslih. Od svih do sad razrađenih radionica ističe se ona s temom „Granice: Zašto i kako?“. Ona je bila posebno bogata iskustvima, a jedan od razloga je taj što danas roditelji puno promišljaju o načinima vođenja djece, postavljanju granica i očekivanja te osvješćivanja izricanja dopuštenja - ističu organizatori radionica.

Da radionice idu u dobrom smjeru pokazatelj su vrlo pozitivne i ohrabrujuće povratne informacije mentora iz Stručno – razvojnog centra DV “Radost” iz Zagreba čije edukacije pohađaju i voditeljice radionica.

- Djeca imaju pravo osjećati da ih prihvaćamo upravo takvima kakvi jesu, a ne samo onda kad su u skladu s društvenim (i našim) očekivanjima o tome što rade i kako se ponašaju - poručuju voditeljice Sanja Križanec, Danijela Oreški i Ivana Šipek iz Dječjeg vrtića Bambi Petrijanec.