Radovi na nerazvrstanim cestama na području grada Ivanca u punom su jeku Foto: Grad Ivanec

Radovi na nerazvrstanim cestama na području grada Ivanca u punom su jeku

Varaždinske vijesti | 27.7.2021. u 08:59h | Objavljeno u Našim krajem

Na širem ivanečkom području u tijeku su radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta planirani Programom modernizacije nerazvrstanih cesta Grada Ivanca za 2021. godinu.

Ovih dana asfaltira se odvojak Mudri u Ivanečkoj Željeznici, a završeni su radovi u Stažnjevcu, Gačicama, Osečkoj i Lukavcu te jedna dionica u Ivanečkoj Željeznici. Asfaltiranje nerazvrstanih cesta povjereno je poduzeću PZC d.d. Varaždin, nakon provedenog postupka javne nabave, a vrijednost izvedenih radova iznosi 1,8 milijuna kuna.

Važno je istaknuti kako je ove godine upravo kroz Program modernizacije nerazvrstanih cesta rekonstruirana i uređena Kumičićeva ulica, a vrijednost investicije iznosila je 2,4 milijuna kuna. U narednom razdoblju slijede radovi u Salinovcu, Punikvama i Kaniži.

Kroz ovogodišnji program modernizacije nerazvrstanih cesta izvest će se radovi u vrijednosti od 4,2 milijuna kuna, a ukupno će se asfaltirati blizu 4 kilometra nerazvrstanih dionica.

Također, drugim rebalansom Proračuna Grada Ivanca osigurana su dodatna sredstva za dovršetak prometne infrastrukture u ulici Petra Preradovića, a u kojoj će se postavit i moderna javna rasvjeta. Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na 3 milijuna kuna.

Grad Ivanec ceste na svom području modernizira temeljem petogodišnjeg programa, pri čemu treba napomenuti da je asfaltiranje pojedinih predviđenih cesta i odvojaka prolongirano zato što su one u međuvremenu ušle u obuhvat Aglomeracije.

ivanec_asfaltiranje_cesta_22072021_1.jpg

ivanec_asfaltiranje_cesta_22072021_2.jpg

ivanec_asfaltiranje_cesta_22072021_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci