Radovi na izgradnji polivalentnog kulturnog centra u Bednji u punom tijeku

Varaždinske vijesti | 28.7.2021. u 19:15h | Objavljeno u Našim krajem

Općini Bednja je od Ministarstva kulture RH stiglo je i ove godine 500.000 kuna bespovratne potpore za rekonstrukciju i adaptaciju postojeće stare kinodvorane u Polivalentni centar bednjanskog govora.

Resorno ministarstvo ovaj projekt sufinancirati kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2021. godinu - Program investicijskih potpora.

Izražavajući zadovoljstvo dodijeljenim potpornim sredstvima koja je već drugu godinu zaredom omogućila Općini da krene u radove, načelnik Damir Poljak ističe da rekonstrukcija i adaptacija objekta teče u zadanim rokovima i sukladno planu.

- S obzirom na to da je riječ o zahtjevnim i skupim radovima, investiciju ćemo provoditi kroz idućih nekoliko godina. Prvi radovi krenuli su prošle godine, a plan je da tijekom narednih godina objekt uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad itd. – poručio je načelnik D. Poljak.