Još ne znate gdje ćete na prvomajsko druženje? Proslave u Varaždinu, Trakošćanu, Novom Marofu... Foto: Krešimir Đurić/arhiva vv/ilustracija

Još ne znate gdje ćete na prvomajsko druženje? Proslave u Varaždinu, Trakošćanu, Novom Marofu...

vv | 30.4.2023. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

Međunarodni praznik rada i blagdan Sv. Josipa Radnika i ove se godine slavi diljem županije.

>> Planirate slaviti Praznik rada na otvorenome? Donosimo vremensku prognozu

Donosimo pregled proslava:

GRAD VARAŽDIN

Proslava Međunarodnog praznika rada rada održat će se na Kupalištu na Dravi.

Program:

10 h – nastup limene glazbe – puhačke sekcije KUD HŽ Varaždin

10.15 h – Varaždinske mažoretkinje    

10.40 h – Mali slavuji DND-a Varaždin

11.05 h – CTK Varaždin (djeca i veterani)   

11.20 h – Mali slavuji DND-a Varaždin

11.45 h – Varaždinske mažoretkinje

11.55 h – Kuburaška udruga Maruševec

12 h – pozdravni govor gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja             

12.10 h – CTK Varaždin (folklorni ansambl)

12.30 h – Mali slavuji DND-a Varaždin                           

13 h – glazba DJ

TOMBOLA -  od 10 do 12.30 sati nagradna tombola za posjetitelje uz prodaju tombolskih kartica po cijeni od 2 eura; izvlačenje glavnih nagrada u 13 sati.

NOVI MAROF

Već je uobičajeno da se 1. maj – Međunarodni praznik rada slavi u prirodi.  Grad Novi Marof, u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad, već tradicionalno organizira podjelu graha na Grebengradu.

Na putu prema gore preporučuju posjet Etno parku Greben - prekrasan park s tradicijskim kućicama u kojem možete vidjeti kako se nekad živjelo i radilo, malo predahnuti i krenuti put Grebengrada gdje će vas oko 11 sati čekati grah.

Osim tradicionalne proslave na Grebengradu, Grad Novi Marof organizira i druženje povodom Prvog maja uz Udrugu dragovoljaca i veterana domovinskog rata na lokaciji Šejan. Osim tradicionalne podjele graha, okupljene će zabavljati i živa glazba, a početak je predviđen u 11 sati.

TRAKOŠĆAN

Proslava će se već tradicionalno održati u ambijentu Trakošćanskog dvorca uz aktivnosti poput izleta u okolici dvorca ili degustacije lokalnih proizvoda. Dolazak su najavili lončari, licitari, proizvođači drvenih proizvoda i starinskih igračaka, kovači, a bit će i lunapark.

Zabavni program počinje u 11 sati, nastupom KUD-a Cvetlinski zvon, KUD-a Josip Genc Bednja i KUD-a Josip Jedvaj Vrbno, a od 13 sati atmosferu će dodatno zagrijati i glazbeni sastav Kavaliri.

Turistička zajednica i Općina Bednja, kao tradicionalni organizatori prvosvibanjskog programa, pozivaju sve posjetitelje da Praznik rada provedu u Trakošćanu!

VIDOVEC

Športsko ribolovno društvo Vidovec i ove godine organizira tradicionalno cjelodnevno druženje, 24. po redu, na Vidovečkom ribnjaku.

Za sve posjetitelje osigurana je besplatna podjela graha od 9.30 sati, a uz prirodu i riblje delicije, program će upotpuniti tamburaši KUD-a Vidovec.

GORNJI KNEGINEC

Općina Gornji Kneginec obilježit će Praznik rada s početkom od 10 sati na ribnjacima u Gornjem Knegincu.

Za sve zainteresirane bit će organizirane sportske igre (viseća kuglana, pikado, bacanje koluta, kartanje) dok su za djecu osigurani besplatni napuhanci.

Općina je osigurala i besplatne porcije graha, a podjela će započeti od 11 sati.

ZELENDVOR

Tadicionalno prvomajsko druženje u Zelendvoru bit će 30 travnja, u nedjelju.

Uz već tradicionalno besplatan grah od 11 sati, organiziraju i malonogometni i odbojkaški turnir te turnir u beli. Sav prihod od donacija i kotizacije namjenjen je udruzi za provedbu aktivnosti.