Napunite baterije uz tradicionalna druženja u Novom Marofu povodom Praznika rada! Foto: Grad Novi Marof

Napunite baterije uz tradicionalna druženja u Novom Marofu povodom Praznika rada!

Varaždinske vijesti | 30.4.2023. u 11:57h | Objavljeno u Našim krajem

Već je uobičajeno da se 1. maj – Međunarodni praznik rada slavi u prirodi. Tako je i ovo prilika da se za produženi vikend odlučite za lokacije u novomarofskom okruženju.

Grad Novi Marof, u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad, već tradicionalno organizira podjelu graha na Grebengradu. Odlična je to prilika za one koji još nisu, ali i za one koji već jesu, posjetiti Grebengrad i uživati u prirodnom i kulturnom bogatstvu koje ovo područje nudi.

- Povodom Međunarodnog praznika rada imate odličnu priliku posjetiti jednu od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske, podružiti se u predivnom okruženju koje Grebengrad nudi, a isto tako i uživati u grahu koje će za vas tradicionalno pripremiti Planinarsko društvo Grebengrad - poručio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Na putu prema gore svakako je za preporučiti posjet Etno parku Greben - prekrasan park s tradicijskim kućicama u kojem možete vidjeti kako se nekad živjelo i radilo, malo predahnuti i krenuti put Grebengrada gdje će vas oko 11 sati čekati grah.

Osim tradicionalne proslave na Grebengradu, Grad Novi Marof organizira i druženje povodom Prvog maja uz Udrugu dragovoljaca i veterana domovinskog rata na lokaciji Šejan. Osim tradicionalne podjele graha, okupljene će zabavljati i živa glazba, a početak je predviđen u 11 sati.

Stoga, odaberite neku od lokacija na području Novog Marofa, odmorite i napunite baterije u prirodi te uživajte u produženom vikendu!