IVANEC Prvašićima bespovratne potpore od 93 eura, ostalim učenicima od 30 do 66 eura Foto: Grad Ivanec

IVANEC Prvašićima bespovratne potpore od 93 eura, ostalim učenicima od 30 do 66 eura

Grad Ivanec/vv | 8.7.2023. u 12:33h | Objavljeno u Našim krajem

Roditelji učenika osnovnih škola pozvani na dostavu podataka Gradu Ivancu za isplatu bespovratnih potpora

Grad Ivanec je, četvrtu godinu zaredom, pozvao sve roditelje učenika osnovnih škola (pod uvjetom da imaju prebivalište na administrativnom ivanečkom području) da u gradsku upravu dostave podatke i dokumente temeljem kojih će im Grad moći izvršiti isplatu potpora za opremanje učenika za školu u novoj školskoj godini.

Grad je prvašićima i ove godine namijenio potporu od 93 eura (700 kuna). Riječ je o pomoći koju Grad uplaćuje direktno na račune roditelja prvašića sa željom da im ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu. Za troškove opremanja prvašića Grad je u proračunu osigurao 11.000 eura.

Nisu zaboravljeni ni učenici ostalih razreda. Grad je tako pozvao i roditelje osnovnoškolaca od 2. do 8. razreda da također podnesu zahtjev za nadoknadu troškova dijela radnih bilježnica i kompletnog troška nabave likovnih mapa.

Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i cijeli trošak nabave likovnih mapa.

Ove potporne mjere Grad Ivanec provodi četvrtu godinu za redom sa željom da roditeljima uoči početka nove školske godine olakša teret opremanja učenika za školu

Ti troškovi za svaki su razred drukčiji i nešto su veći nego lani pa će tako ove godine Grad Ivanec roditeljima učenika nižih razreda u nabavi radnih bilježnica i mapa pomoći s 30 eura (225 kuna), dok će roditeljima učenika viših razreda pomoći sa 66 eura (blizu 500 kuna).

Za te svrhe u proračunu Grada Ivanca za ovu godinu osigurano je 34.500 eura (258.750 kn).

I za jednu i za drugu potporu potrebno je ispuniti propisani obrazac (dostupan je na gradskoj web stranici, a može se dobiti i u Gradu) te ga, zajedno s potrebnim potvrdama i dokumentima, dostaviti u gradsku upravu osobno, na prijemnom šalteru u prizemlju Gradske vijećnice, Trg hrvatskih ivanovaca 9b ili dostavom ispunjena obrasca na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Inače, pravo na potporu imaju svi prvašići s prebivalištem na području Grada Ivanca, ali i oni koji zbog blizine pohađaju škole u susjednim JLS-ovima, tj. u Žarovnici, Kamenici i Tužnom.