Na večerašnjoj je sjednici donijet proračun Općine Trnovec Bartolovečki za 2017., te prihvaćen rebalans proračuna za 2016. godinu Foto: Dražen Novosel

Proračun Općine Trnovec Bartolovečki za 2017. godinu iznosi 18 milijuna kuna

| 15.12.2016. u 21:36h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki je na večerašnjoj sjednici Općinskog viječa dobila je proračun za 2017. godinu u iznosu od 18 milijuna kuna. Uravnotežen proračun na prihodovnoj i rashodovnoj strani predviđa prihode od poreza u visini 6,7 milijuna kuna dok se 7,8 milijuna kuna planira osigurati većinom preko projekata koji se financiraju sredstvima s nacionalne razine i iz EU fondova.

Općina je tako u potpunosti spremna s dokumentacijom za raspisivanje natječaja, a kapitalni projekt je izgradnja Društvenog doma u Trnovcu vrijednosti 4,3 milijuna kuna. Prihodi od imovine planirani su u iznosu od gotovo dva milijuna kuna. Prihodi od komunalne naknade i doprinosa na razini su od 1,7 milijuna kuna.

Na rashodovnoj strani 700 je tisuća kuna planiranih za daljnju izgradnju i poboljšanje javne rasvjete dok je 355 tisuća kuna osigurano za sufinanciranje projekta Aglomeracija Varaždin. Za održavanje postojećih cesta i javnih površina na području Općine u proračunu za iduću godinu predviđeno je 1,3 milijuna kuna.

I 2017. godine Općina je značajna sredstva iz proračuna osigurala za razne programe obrazovanja, a radi se o iznosu od 2,5 milijuna kuna. Za predškolski odgoj predviđeno 1,6 milijuna kuna, za osnovnoškolsko obrazovanje 630 te za srednjoškolsko i visoko obrazovanje 224 tisuće kuna.

Za sport je predviđeno 440 tisuća kuna, a za programe u zdravstvu i socijalnoj skrbi nešto više od 600 tisuća kuna. Za vatrogasce je osigurano 300 tisuća kuna, za subvencije poljoprivrednicima 160 tisuća te za subvencije obrtnicima i poduzetnicima 218 tisuća kuna.

Manjak natječaja u ovoj godini utjecao je na posljednji ovogodišnji rebalans proračuna Općine. Naime, zbog izostanka natječaja Općina je rebalansom morala "maknuti" predviđena sredstva koja su se trebala dobiti preko tih natječaja.

Zbog izostanka natječaja nisu realizirali projekti Društvenog doma Trnovec i izgradnja nerazvrstanih cesta za što su sredstva planirana s nacionalne razine odnosno fondova EU-a. Nakon rebalansa novi proračun za ovu godinu je u iznosu od 11,6 milijuna kuna.

Općinski su vijećnici na večerašnjoj jednoglasno donijeli odluku o nastavku financiranja produženog boravka u školama u Šemovcu i Trnovcu te nastavku sufinanciranja ekonomske cijene vrtića u Općini za 2017. godinu.