Klapša: "Hoćete li nam pomoći u slučaju tužbe zbog raskida ugovora širokopojasnog interneta?" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Klapša: "Hoćete li nam pomoći u slučaju tužbe zbog raskida ugovora širokopojasnog interneta?"

IHR/Varaždinske vijesti | 19.5.2022. u 16:19h | Objavljeno u Našim krajem

- Pretpostavljam da vam je poznato da se ispod medijskih reflektora u tišini valja tzv. afera vezana u projekt razvoja širokopojasnog pristupa na području konzorcija Donja Voća, a u koji su uz Općinu Donja Voća uključene općine Bednja, Klenovnik, Maruševec, Cestica, Vinica, Petrijanec i Grad Lepoglava. Radi se o projektu ugovorene vrijednosti oko 107 milijuna kuna sa PDV-om kojeg je sa izvođačima radova u ime konzorcija potpisala načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, koja je ujedno i županijska vijećnica, i to krajem siječnja ove godine, da bi ista neuspješno pokušala raskinuti ugovor samo mjesec dana kasnije – rekao je SDP-ov vijećnik Mario Klapša u sklopu aktualnog sata Županijske skupštine.

S obzirom da je Županija, dodao je Klapša, pokazala volju i spremnost da im pomogne oko ovog važnog projekta ne samo za općine i grad koji su uključeni u ovaj projekt, vijećnika SDP-a je zanimalo hoće li općinama i Gradu Lepoglavi pomoći Županija, u slučaju da dođe do tužbe.

- Izvođač radova navodno priprema tužbu jer ugovor nije pravovaljano raskinut, odnosno nije bilo zakonskih elemenata za raskid ugovora. Hoće li nam Županija pomoći i u slučaju pružanju financijske pomoći jer će općine i Grad Lepoglava, po najgorem mogućem scenariju, morati obeštetiti ugovorenog izvođača s iznosima od više desetaka milijuna kuna, a bez da smo optički internet doveli u kućanstva. Također, u tom kontekttu me zanima da li vas je načelnnica Kočet obavijestila o tome, budući da ste na tu temu organizirali sastanak u Županiji odmah po preuzimanju dužnosti župana? - pitao je SDP-ov vijećnik župana jučer na Županijskoj skupštini.

- Da, odmah na početku mandata sam okupio sve gradonačelnike i načelnike općina koji su uključeni u ovaj projekt, da vidimo što je s njime. Međutim na taj sastanak se jedina nije javila načelnica Općine Donja Voća, koja je i nositelj projekta. Sve ostalo ste rekli u svom pitanju. Općina je raspisala natječaj, sklopila ugovor i raskinula. Koje su naše mogućnosti da se uključimo u rješavanje te problematike vidjet ćemo. Organizirat ćemo opet sastanak s načelnicima i gradonačelnikom i vidjeti što slijedi, kakve će biti posljedice, ali zasad nemam o tome nikakvih informaicja – rekao je župan Anđelko Stričak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci