Radovi u Ivancu Foto: B. Težak

Projekt rekonstrukcije jedne od glavnih ivanečkih prometnica proširen novim radovima

VV | 14.2.2021. u 18:46h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt sveobuhvatne rekonstrukcije ivanečke Kumičićeve ulice, jedne od glavnih gradskih prometnica, proširuje se novim radovima. Tim povodom gradilište je u petak, 12. veljače, ponovno obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojom zamjenicom Lidijom Kozina te sa suradnicima iz gradskog Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove i predstavnicima izvođača radova, Niskogradnje Huđek iz Petrijanca.

Podsjećamo, cjelovita rekonstrukcija provodi se na kompletnoj trasi ulice dugoj 440 metara, a uz kolnički dio obuhvaća i uređenje oborinske odvodnje tegradnju dodatnih pješačkih staza s lijeve i desne strane (kojih prije nije bilo u cijeloj ulici).

- Rješavamo i problem odvodnje oborinskih voda iz pravca nogometnog igrališta, radi čega se postavljaju rešetke na kolnim ulazima, preko kojih tijekom jačih kiša protječu velike količine oborinskih voda.Nadalje, novim asfaltom ćemo presvući i odvojak Kumičićeve ulice, oko parka i dječjeg igrališta, gdje je u planu i zamjena sadašnjih i postavljanje novih rubnjaka – izjavio je gradonačelnik.

- Krećemo i s modernizacijom javne rasvjete uKumičićevoj ulici. Kako bi se postigla optimalna osvijetljenost ulice, sadašnju javnu rasvjetu zamijenit će nova. Bit će postavljeni viši kandelabri i štedna LED rasvjeta, a razmatramo i mogućnost dodatnog osvjetljenja u odvojku ulice, prema parku i dječjem igralištu – poručio je Batinić.

Ovi novi zahvati prvobitnu planiranu vrijednost ulaganja od 1,55 milijuna kuna podižu na oko 2,4 milijuna kuna, a dodatna sredstva bit će osigurana predstojećim rebalansom proračuna.

Cilj je da se građanima „isporuči“ suvremena gradska prometnica s potpuno moderniziranom infrastrukturom – nogostupima, LED rasvjetom, s uređenom oborinskom odvodnjom i kontaktnim površinama, čime će ovaj kvart dobiti iznimno urbanu vizuru.

S obzirom na opseg svih navedenih radova, njihov se završetak očekuje u proljeće.

batinic2-kukuljeviceva-120221.jpg

radovi1-kukuljeviceva-120221.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci