Radovi u Ivancu Foto: B. Težak

Projekt rekonstrukcije jedne od glavnih ivanečkih prometnica proširen novim radovima

VV | 14.2.2021. u 18:46h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt sveobuhvatne rekonstrukcije ivanečke Kumičićeve ulice, jedne od glavnih gradskih prometnica, proširuje se novim radovima. Tim povodom gradilište je u petak, 12. veljače, ponovno obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojom zamjenicom Lidijom Kozina te sa suradnicima iz gradskog Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove i predstavnicima izvođača radova, Niskogradnje Huđek iz Petrijanca.

Podsjećamo, cjelovita rekonstrukcija provodi se na kompletnoj trasi ulice dugoj 440 metara, a uz kolnički dio obuhvaća i uređenje oborinske odvodnje tegradnju dodatnih pješačkih staza s lijeve i desne strane (kojih prije nije bilo u cijeloj ulici).

- Rješavamo i problem odvodnje oborinskih voda iz pravca nogometnog igrališta, radi čega se postavljaju rešetke na kolnim ulazima, preko kojih tijekom jačih kiša protječu velike količine oborinskih voda.Nadalje, novim asfaltom ćemo presvući i odvojak Kumičićeve ulice, oko parka i dječjeg igrališta, gdje je u planu i zamjena sadašnjih i postavljanje novih rubnjaka – izjavio je gradonačelnik.

- Krećemo i s modernizacijom javne rasvjete uKumičićevoj ulici. Kako bi se postigla optimalna osvijetljenost ulice, sadašnju javnu rasvjetu zamijenit će nova. Bit će postavljeni viši kandelabri i štedna LED rasvjeta, a razmatramo i mogućnost dodatnog osvjetljenja u odvojku ulice, prema parku i dječjem igralištu – poručio je Batinić.

Ovi novi zahvati prvobitnu planiranu vrijednost ulaganja od 1,55 milijuna kuna podižu na oko 2,4 milijuna kuna, a dodatna sredstva bit će osigurana predstojećim rebalansom proračuna.

Cilj je da se građanima „isporuči“ suvremena gradska prometnica s potpuno moderniziranom infrastrukturom – nogostupima, LED rasvjetom, s uređenom oborinskom odvodnjom i kontaktnim površinama, čime će ovaj kvart dobiti iznimno urbanu vizuru.

S obzirom na opseg svih navedenih radova, njihov se završetak očekuje u proljeće.

batinic2-kukuljeviceva-120221.jpg

radovi1-kukuljeviceva-120221.jpg

Označeno u