Projekt pojačanog osvjetljavanja pješačkih prijelaza u Ivancu u završnoj fazi Foto: B. Težak

Projekt pojačanog osvjetljavanja pješačkih prijelaza u Ivancu u završnoj fazi

Varaždinske vijesti | 7.12.2019. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih dana završavaju radovi na dodatnom osvjetljavanju pješačkih prijelaza u Ivancu i to onih koji su prometno najopterećeniji. Riječ je o prijelazima za koje je ocijenjeno da ih je radi veće sigurnosti djece i odraslih građana potrebno dodatno osvijetliti te tako sudionike u prometu učiniti vidljivijima u večernjim i noćnim satima.

Na pet najkritičnijih prijelaza najprije su obavljeni opsežni pripremni radovi (zemljani, betonski, elektroinstalaterski), nakon čega su podignuti dodatni stupovi. Na njih je tijekom studenog i početkom prosinca montirana LED rasvjeta kojom je kvalitetno osvijetljeno pet pješačkih prijelaza i to na raskrižju kod županijske ceste u Ulici Mirka Maleza (kod Malog parka), na raskrižju Nazorova – Gajeva i kod nogometnog igrališta, u Šabanovoj ulici kod Osnovne škole i u Kumičićevoj ulici kod Srednje škole.

Usto, dodatna rasvjeta postavljena je na postojeće stupove na još 25 lokacija uz druge pješačke prijelaze u Nazorovoj, Kovačićevoj, Gajevoj, Kumičićevoj, Malezovoj i u Ulici žrtava hrvatskih domovinskih ratova.

Investitor radova je Grad Ivanec, a radovi na osvjetljavanju prijelaza stajali su 252.000 kuna. Izveli su ih djelatnici Elektro Goluba iz Horvatskog.

Ovim radovima uvelike je poboljšana vidljivost pješaka na prijelazima, a samim time i njihova sigurnost, što je posebno važno u kontekstu velikog broja učenika koji se tijekom kasnih jesenskih i zimskih dana, nakon nastave u popodnevnoj smjeni, iz škole po mraku vraćaju kući.

U tijeku su finalni radovi; najveći dio svjetiljaka je postavljen, a slijedi dovršetak montaže i podešavanje.

rasvjeta2.jpg