Probijena cesta do vrha Ivančice; apel posjetiteljima: "Ne krećite autima prema vrhu planine!" Foto: Grad Ivanec

Probijena cesta do vrha Ivančice; apel posjetiteljima: "Ne krećite autima prema vrhu planine!"

Varaždinske vijesti | 7.2.2023. u 20:01h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon tri i pol dana rada, danas je probijena cesta od Žganog vina do vrha Ivančice. Time je žurnim i interventnim službama omogućen pristup vozilima vršnom području, uz posebnu napomenu da se, zbog leda i ugaženog snijega, do vrha može samo terenskim vozilima s lancima.

- Ponovno napominjemo da je ova cesta (kojom upravlja ŽUC Varaždin) u zimskom periodu zatvorena za promet. Apelira se na sve posjetitelje da radi osobne sigurnosti ne zanemaruju upozorenja, da ne miču rampu i da se osobnim vozilima i drugim prijevoznim sredstvima ne upućuju prema vrhu, jer cesta je zaleđena i opasna, eventualno mimoilaženje nemoguće, a visina snijega je 60-70 cm - napominju iz Grada Ivanca.

Cesta je očišćena na inicijativu Grada Ivanca, kako bi se do vrha omogućio pristup gorskim spašavateljima HGSS-a i drugim žurnim službama u slučaju potrebe, kao i nesmetana opskrba Planinarskog doma na Ivančici. S obzirom na potrebe održavanja svog odašiljača, 30% troškova čišćenja ceste pokrivaju Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba.

ivancica_snijeg_cesta_07022023_1.jpg

ivancica_snijeg_cesta_07022023_2.jpg

ivancica_snijeg_cesta_07022023_3.jpg

ivancica_snijeg_cesta_07022023_4.jpg