FOTO Prijem za 50-ak učenika i mentora, koji su nastupili na natjecanjima

| 27.4.2024. u 11:10h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja, načelnik Mario Klapša primio učenike i mentore Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec koji su ostvarili rezultate na županijskim i državnim natjecanjima iz literarnog i dramsko-scenskog stvaralaštva, u matematici, informatici, engleskom jeziku, STEM-u i sportu.

Prilikom obraćanja, načelnik Klapša je izrazio zahvalu i uputio čestitke na trudu kojeg su prisutni uložili i postignućima koje su ostvarili u proteklih godinu dana na području obrazovanja u Općini Maruševec.

-Uz svakodnevne obaveze kako vas tako i vaših obitelji svjesni smo da nije baš jednostavno pronaći vremena i dodatno se usavršavati, no isto tako smo uvjereni da ćete sva svoja stečena znanja, vještine i kvalitete sada u osnovnoškolskom, a kasnije u srednjoškolskom i akademskom obrazovanju uložiti u naš kraj, u našu općinu, županiju i državu kako bi ih učinili još ljepšim i boljim mjestom za život.

Želim da i dalje budete uporni, željni novih spoznaja i usavršavanja stečenih vještina jer vi ste reprezentacija Općine Maruševec u znanju – naglasio je Klapša te dodao da će Općina Maruševec i dalje poticati i biti kao i do sada snažna podrška i partner školi, iako joj nije osnivač.

Primanju nagrađenih učenika i njihovi mentora prisustvovali su i roditelji te ravnatelj škole Tomislav Vincek.

-U ime svih učenika i djelatnika OŠ Maruševec zahvaljujem načelniku i Općinskom vijeću na pomoći i podršci koju pružaju školi. Općina pomaže u opremanju i investicijskom održavanju škole, u nabavi radnih bilježnica i ostalih radnih materijala za naše učenike, financira plaće zaposlenika u produženom boravku, školu plivanja i još mnogo toga. Istaknuo bih ono što je upravo spomenuo načelnik: upornost. Budite uporni i bit ćete među najboljima. Pogreške nisu znak neuspjeha, nego znak napretka. Zahvaljujem i roditeljima na suradnji i podršci u obrazovanju učenika, a zaposlenici škole u mnogim su situacijama ponosni na znanje i kulturu svojih učenika – rekao je ravnatelj Vincek i čestitao učenicima i njihovim mentorima koji se zaista trude i ulazu puno vremena u obrazovanje učenika te im zaželio još bolje uspjehe u budućnosti.

--