Pri kraju radovi na uređenju novog parkirališta u sklopu zdravstvene ambulante u centru Petrijanca

Varaždinske vijesti | 1.6.2022. u 12:29h | Objavljeno u Našim krajem

Pri kraju su radovi na uređenju novog parkirališta u sklopu zdravstvene ambulante u samom centru Petrijanca. Vrijednost radova je 398.159,38 kuna, a sufinanciraju se iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Mještani Petrijanca će dobiti 10 novih parkirnih mjesta na rotacijskom parkiralištu, a ispred ambulante će se osigurati i parkirno mjesto za invalide.

– Parkiralište se radi s odvodnjom i dva rasvjetna stupa. Postojeća prilazna rampa je obnovljena, a još jedna je napravljena za invalide. Radovi su u roku i pri kraju. Slijedi i hortikultura, sadnja ukrasnog bilja na zelenim površinama – kazao je Igrec Dražen vlasnik tvrtke koja izvodi radove.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec naglasio je kako su s uređenjem deset parkirnih mjesta iza zdravstvene i stomatološke ordinacije dobili bolju dostupnost zdravstvene usluge.

– Željeli smo napraviti kolni prilaz i parkiralište za osobe s invaliditetom, za sanitet i hitnu medicinsku pomoć. Na novouređenom parkiralištu odradili smo i oborinsku odvodnju, dio rasvjete i neke vodovodne i kanalizacijske radove. Pripojili smo konačno našu ambulantu na sustav javne odvodnje. I brojilo je u suradnji s Varkomom stavljeno u šaht, a nije više u podrumu – rekao je Posavec i podsjetio da su 400 tisuća kuna vrijedne radove prošle godine prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja te je odobreno 75 tisuća kuna.

– Zgrada ambulante je bila i energetski obnovljena, vanjska ovojnica i prozori, slijedili su unutarnji radovi, obnova sanitarnog čvora. Slijedi nam još dio unutarnjih radova i obnova grijanja – najavio je načelnik Posavec.