Poziv poduzetnicima: U četvrtak tematski sastanak Poslovnog kluba Ivanec na temu problematike opskrbe plinom Foto: Grad Ivanec

Poziv poduzetnicima: U četvrtak tematski sastanak Poslovnog kluba Ivanec na temu problematike opskrbe plinom

Varaždinske vijesti | 1.10.2022. u 21:30h | Objavljeno u Našim krajem

Poslovni klub Ivanec poziva sve poduzetnike s područja grada Ivanca da se u četvrtak, 6. listopada, odazovu tematskom sastanku vezanom uz aktualnu problematiku opskrbe plinom i poremećaje na tržištu energenata.

Sastanak će se održati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, Vladimira Nazora 6/2, s početkom u 11:00 sati. 

Inicijativa za održavanje ovog tematskog skupa dolazi izravno od predstavnika poslovnog sektora, a osim poduzetnika i obrtnika, prisustvovat će mu i predstavnici Grada Ivanca, poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec d.o.o. i Ivkom-plina d.o.o. Ivanec.

Poznato je, naime, da se problemi na tržištu energenata i enormno poskupljenje plina izrazito negativno odražavaju na poslovanje poduzetnika i prijete njihovu opstanku. Problematika je to s kojom se suočava cijelo europsko gospodarstvo a za koju i naša država, u kontekstu seta zajedničkih odluka s EU, traži rješenja za kategoriju kupaca-poduzetnika, koji nisu u poziciji (poput kućanstava) da se mogu „skloniti“ pod zaštitu države.

Jedna od tema sastanka bit će i novi Program mjera i potpora poduzetnicima radi ublažavanja posljedica poremećaja u poslovanju uzrokovanih rastom cijena energenata, kojim Grad Ivanec nastoji pomoći poduzetnicima smanjenjem komunalne naknade i povratom 100% poreza na potrošnju.

Prijave za sastanak Poslovnog kluba Ivanec traju do utorka, 4. listopada 2022., preko online obrasca koji je dostupan OVDJE

Prijaviti se možete i na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 042/645 – 484.